CHP 89 yaşında

CHP 89 yaşında
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kuruluş yıldönümü Sarıyer'de CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nca kutlandı.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz, ilçe yöneticileri ve bazı CHP'li meclis üyeleriyle birlikte Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelek koyarak basın açıklaması yaptı. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törene Belediye Başkanı Şükrü Genç katılmadı.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Partimizin 89. Kuruluş yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu üyeleri olarak Atatürk ilkeleri doğrultusunda, Kuvaa-i Milliye ruhu ile dün olduğu gibi bugün de çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin gücü, aydınlık, üretken, çağdaş ve tarihinden gelmektedir. Cumhuriyet Halk Partisinin gücü onu kuran, yaşatan; huzur, barış ve refahını hedef aldığı halkıdır.

Yolu, çağdaşlık ve aydınlık olanların ulaşabileceği tek adres dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, 89 yıldır ülkenin karanlığına karşı direnen bir güneştir. Bu güneş halkın ışığıyla aydınlanmakta, halkından aldığı aydınlığı ülkesine yansıtmaktadır.



Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye’nin teminatı ve güvencesidir. Bu yıl dönümünde Ülkemizde yaşananlar göstermektedir ki, işimiz bugün dünden daha zordur. Ancak bu zorluklar içerisinden, Cumhuriyeti kuran, ülkemizi çok partili hayata geçmesi ile demokrasiyi yeşerten partimiz ulusumuzu hak ettiği yere taşıyacaktır.

Bu günkü olumsuzluklardan kurtulmanın tek yolu kurtuluş günlerini tekrar hatırlayarak bir arı gibi çalışmak birlik ve bütünlüğümüzü korumak,  toplumsal muhalefeti CHP  çatısı altında birleştirmektir. Cumhuriyetin bütün maddi ve manevi değerlerini yok etmek isteyenlere verilecek en büyük cevap zorluklara karşı direnerek kazanmak olacaktır. Bütün bu duygu düşünce ve çalışma azmiyle;

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisinin çağdaşlık yolundaki adımlarında emeği geçenlere, tüm şehitlerimize  rahmet, şükran ve saygılarımı sunarken Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül ve destek veren sizlerle partimizin 89. kuruluş yıl dönemini kutluyorum.

 

Bu haber toplam 1819 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT