'Çevreci bir başkan olacağım'

'Çevreci bir başkan olacağım'
AK Parti aday adayı Sabri Avcı nasıl bir başkan olacağını anlattı.
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Sabri Avcı, çevreci bir belediye başkanı olacağını söyledi. 

Orman Yüksek Mühendisi Belediye Başkan Aday Adayı Sabri Avcı, İBB İstinye Sosyal Tesisleri’nde yerel basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı. Kahvaltı sırasında nasıl bir belediye başkanı olmak istediğini anlatan Avcı, “Öncelikle çevreci bir başkan olacağım” dedi.
 
5 bin fidan dağıtacak!
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Orman Yüksek Mühendisi Sabri Avcı, çevreci kişiliğine uygun olarak önümüzdeki Cumartesi günü vatandaşlara 5 bin çam fidanı dağıtacak. Avcı, bilmeyenlere ağaç fidanı dikiminin nasıl yapılacağını öğreteceğini hatta isteyenler için bahçelerine fidanlarını dikmesi için eleman bile görevlendirebileceği söyledi.

sabriavciic.jpg
 
“Onlara gerçek çevreciliği öğreteceğim”
Avcı, Taksim’deki gezi olaylarından çok etkilendiğini belirterek, “Gezi olayları bana çevrecilik adına ilham verdi. Orada çevreyi koruma adı altında ideolojik davranan insanların yanlış yaptığını gördüm. Ben bir orman mühendisi ve doğa aşığı biri olarak insanlarımıza gerçek çevreciliği öğretmek istiyorum” dedi. 

Kesilenin ağaçlardan daha fazla ağaç dikeceğim
Çevreye saygılı bir Sarıyer istediğini belirten Sabri Avcı yaptığı açıklama sırasında, özellikle orman konusunda çok duyarlı davranacağını belirtti. 3. köprü bağlantı yolları ile yeni havalimanı yapımında orman katliamı yapıldığı şeklindeki iddiaları doğru bulmadığını da söyleyen Avcı, “Bağlantı yollarında en fazla 1000 hektar ağaç kesildi. Ben başkan olursam eğer bu kadar bir alanda yeni bir orman kuracağım.  Ayrıca yeni havalimanının yapılacağı yerde sadece 500 hektar orman var. Orası tamamen kum ocağı, kil ve kömür ocağından oluşuyor. Yüzde 80’i devlete ait olan bu alanda istimlak olmayacağı için maliyeti de az olacak. Bunun yanında Sarıyer’de yaşayan herkesin ormanlara ücretsiz girmesini sağlayacağım. Yaşlı ve hasta vatandaşlarımız için terapi ormanları kurup, günübirlik geziler düzenleteceğim” dedi.

sabriavciic2.jpg

Proje üreten ve hesap veren bir başkan olacağım
Sarıyer’de ulaşım ve daha birçok konuda değişik projeleri yaşama geçirmek istediğini belirten Avcı, kentsel dönüşüm için de ilçe belediyesi olarak İBB  ve merkezi hükümetle koordineli bir çalışma sergileyeceğini ifade etti. Avcı, “Ben haram yemeyeceğim, yalan söylemeyeceğim, vatandaşıma boş vaatlerde bulunmayacağım. Söyleyip de yapamadığım her şeyin hesabını vereceğim” dedi.

Bu haber toplam 5858 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT