Çetin Soysal’ın gözü Sarıyer’de

Çetin Soysal’ın gözü Sarıyer’de
CHP’li Çetin Soysal’ın hedefinde Sarıyer Belediye Başkanlığı var.


Yerel seçimler yaklaşırken Sarıyer’de aday olmak isteyenler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. AK Parti’de bazı isimler sahaya inerken, CHP’de ise Şükrü Genç’in bazı rakipleri adaylık için zemin yokluyor. CHP’den adaylık için ismi geçenlerden biri ise Çetin Soysal. Bir önceki dönem CHP’den milletvekilliği yapan Soysal’ın hedefinde Sarıyer Belediye Başkanlığı var. Soysal’ın yakın çevresine,  Sarıyer’e aday olmak istediği yönünde konuşmalar yaptığı ve kendilerinden fikir aldığı belirtiliyor. Milletvekiliyken destek verdiği eylemlerde polisin biber gazına maruz kalan ve mücadelesiyle de CHP örgütünün sempatisini kazanan Soysal, aday adaylığı sürecinde Sarıyer’deki partililerin desteğini de alacağını düşünüyor. 12 Haziran 2011 Genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölgede 11. sırada milletvekili adayı gösterilen Soysal seçilememişti.   Çetin Soysal’ın yanı sıra, Hayati Kaptanoğlu, Erol Aydın ve Dr. Cengiz Alp ve Gökan Zeybek gibi isimlerinde adaylık için yavaş yavaş zemin yokladıkları biliniyor. 

Öte yandan Sarıyer Belediyesi’nin kötü yönetilmesinden dolayı CHP’nin gün geçtikçe Sarıyer’de kan kaybetmesi partilileri kara kara düşündürürken, 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerin öne alınma olasılığı da düşünüldüğünde 1,5 yıl gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in verdiği sözleri yerine getirmemesi CHP’den aday olmak isteyenlerin elini genel merkeze karşı güçlendiriyor. Sarıyer’deki partililerin değerlendirilmelerine bakılırsa, CHP’nin bir daha seçim kazanabilmesi için aday değişikliği şart.


Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Sarıyer’de siyaset daha da hareketlenecek gibi görünüyor. Tüm partilerdeki gelişmeleri ve analizleri yine en doğru şekilde Sarıyer Manşet ’ten takip edebilirsiniz.

 

 

Bu haber toplam 4831 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
8 Yorum