Cengiz Alp'e, Beşiktaş ve Şişli'de yoğun ilgi

Cengiz Alp'e, Beşiktaş ve Şişli'de yoğun ilgi
CHP 2.bölge Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Cengiz Alp, CHP Beşiktaş, Şişli İlçe Örgütüyle kahvaltıda buluştu.
Seçim bölgesinde çalışmalarını sürdüren CHP 2. bölge milletvekili aday adayı Op. Dr. Cengiz Alp, düzenlediği kahvaltılı tanıtım toplantısında Beşiktaş, Şişli ilçeleri örgütleriyle bir araya geldi. Yoğun ilginin olduğu toplantıda konuklar oturacak yer bulmakta zorlandı. Dr. Cengiz Alp, toplantıya katılan Örgüt üyeleri ve misafirler ile tek tek ilgilendi.
 
Toplantıda konuşan Dr. Cengiz Alp, demokrasi vurgusu yaptı. Türkiye’de değişim sürecinin CHP ile başladığını belirten Alp, “Ülkemiz demokrasi için köklü geleneklere sahip olduğunu Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan demokratik süreç İsmet İnönü ile devam etmiştir. Elinde iktidar bulunan CHP, çok partili sisteme geçerek iktidarı kaybetme pahasına demokrasi demiş olması Rahmetli İsmet İnönü’nün şu sözünü çok önemsiyorum ‘’İktidardan değil itibardan düşmemektir önemli olan‘’ bu sözü ile elinde bulunan iktidarı Demokrat Parti'ye bırakıp gitmiş bir önderlikten geliyoruz, demokrasi bizim genlerimizde mevcuttur. Bu gün bizler İsmet İnönü’ye yeteri kadar sahip çıktığımız kanısında değilim bu bizlerin çok önemli bir eksiğidir” şeklinde konuştu.
 
Alp, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Toprak işleyenin su kullananındır” o tarihlerde yine CHP öncülüğünde ülkemizde bir değişim süreci başlamış oldu. Yine 12 Eylül sonrası siyaset sahnesinde yer alan Prof. Aydın Güven Gürkan’ın, grubu olan bir partisini hiç tereddütsüz SODEP ile birleştirerek oldukça önemli bir görevi yerine getirdiğini İkinci İnönü dönemi olarak tarihimizde yer alan Erdal İnönü dönemi ki Başbakan yardımcısı iken partisini, şu an İstanbul il başkanımız sevgili Murat Karayalçın’a kongreyle teslim edip gitmesini bilmiştir”

Bu haber toplam 3148 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT