Cengiz Alp: 'Sarıyer'e hizmet etmek istiyorum'

Cengiz Alp: 'Sarıyer'e hizmet etmek istiyorum'
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cengiz Alp basınla buluştu.
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, basın mensuplarına verdiği kahvaltıda, aday adaylığı ve belediye başkanı seçildiğinde gerçekleştireceği projelerini anlattı.
 
Kireçburnu’ndaki Paella Restaurant’taki kahvaltıda basınla buluşan Dr. Cengiz Alp, önce kendisini anlattı. Malatyalı Sosyal Demokrat bir aileden geldiğini belirten Alp, öğrencilik yılları, mesleki deneyimleri, ticari başarıları ve 30 yıllık siyasi deneyimini anlattı. Deneyimlerini ve birikimlerinin Sarıyer’e aktarmak istediğini vurgulayan Alp, “Özel işinde başarısız olan kamu yönetiminde başarı sağlayamaz. Ben, işinde benden daha bilgili ve konuya hakim kişilerden oluşan bir ekiple çalışacağım. Klasik belediyecilik bitmiştir. Yapacağım demek için önce bilmek lazım. Deneyim, tecrübe ve güven unsuru bir belediye başkanı için çok önemli konulardır. Takım çalışması yapmak, liderlik becerisini göstermek gerekir” dedi.

cengizalpbasin3.jpg
 
Yine mi adaysın diyenlere cevap: “Evet bu yüzden yine adayım”
Mesleki, siyasi ve iş tecrübesinin yeterli olduğunu, bu birikimin ve Sarıyer insanını tanıyor olmanın kendisine büyük katkı sağlayacağını düşündüğü için aday adayı olduğunu belirten Alp, “Aday olmamın özeti budur. Yani becerilerimi, bilgilerimi ve edindiğim tecrübelerimi topluma aktarmak istiyorum. Bu bana babamdan gelen bir kültürdür. Bildiğini toplumla paylaşacaksın ve bir şeyler vereceksin. Her anlamda söylüyorum kazandıklarınız sizde kalırsa, birikim anlamında da para anlamında da sizde kalırsa onun hiçbir anlamı yoktur. Bunu çocuklarınızla, ailenizle ve toplumla paylaşacaksınız. Bu durum para için de böyledir, siyasi bilgi birikimi için de böyledir. Bu paylaştıkça güzel olan bir şeydir. Aynen mutluluklar ve acılar gibi bir şeydir. Ben buna inandığım için bu dönem “Yine mi adaysın” diyenlere cevap olsun diye söylüyorum yine adayım. Bugün Sarıyer’de iktidarız ve belediye başkanımız var. Onlar gereğini yapıyor ve çalışıyor. Başarılı olduğu yerler ve eksik kaldığı yerler var” dedi.

cengizalpbasin23jpg.jpg

Eleştiriye açık olacağım
Seçimi kazanmak için de CHP İlçe Örgütü ile el ele verip, tüm partililerle birlikte yoğun ve bilinçli bir çalışma yürütmek istediğini söyleyen Dr. Alp, belediye başkanı seçildiğinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleriyle ilgili bilgi verdi. Sarıyer’de nasıl bir belediye başkanlığı yapmak istediğini, yurt içi ve yurt dışında gördüklerinden örnekler verip, edindiği tecrübe, bilgi birikimi ve deneyimlerini de katarak anlatan CHP Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, hiçbir zaman eleştiriden korkmadığını, yapıcı eleştirilerin kişinin kendini geliştirmesine, yanlışlarını görmesine katkı sağladığını belirtti.

Tapu sözü vermem
Belediye başkanı seçildiği takdirde göreve başlamasının ardından geçen ilk 100 günün değerlendirilip, eleştirilmesi için değişik çevrelerden seçilen 100 kişi ile bir araya gelip hizmetleriyle ilgili 100 sorunun cevabını vermek istediğini ifade eden Dr. Alp, yapmak istedikleriyle ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulundu. Sarıyer’in kronik sorunu haline gelen mülkiyet konusunda hiçbir zaman tapu sözü vermediğini ve vermeyeceğini belirten Dr. Cengiz Alp, tapunun merkezi yönetimin işi olduğunu söyledi. 

Dünya Çayırbaşı’nı konuşacak
Dr. Cengiz Alp açıklamaları sırasında ilçeye mutlaka modern bir balıkçılar çarşısı yaptıracağını ancak bunun sahil kesiminde olmayacağını, yeme-içme sektörünün gelişmesi için önlemler alıp, projeler geliştireceğini, Çayırbaşı’nda Roman kültürünü yaşatmak için özel bir meydan düzenlemesi yaptırıp, festival organize edeceğini, her kesimin buluşup, düşünce ve görüşlerini açıkça söyleyebileceği Gezi Parkı yaptıracağını, küçük esnafın yaşaması için destek sağlayacağını söyledi.  Brezilya’daki Rio Karnavalı örneğini veren Alp Çayırbaşı’nda dünyanın konuşacağı festivaller yapacağız” dedi. 

cengizalpbasin1.jpg

Muhtarlarla da bir araya geldi
Dr. Cengiz Alp bir sonraki gün de Sarıyer’deki muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelerek, aday adaylığı ve seçildiği takdirde Sarıyer’de gerçekleştirmek istediği projelerini anlattı. Muhtarlar Alp’e başarılar diledi.

cengizalpbasin2.jpg

Bu haber toplam 7653 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum