Cemevi'nde ilk iftar

Cemevi'nde ilk iftar
Kutsal Muharrem Ayı dolayısıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde inşaatı devam eden Cemevi’nde iftar yemeği verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arsası tahsis edilen ve inşaatı büyük bir hızla devam eden Cemevi’nde ilk iftar verildi.

Kutsal Muharrem Ayı dolayısıyla Sarıyer Belediyesi tarafından verilen iftara çok sayıda vatandaş katıldı. Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Ebu Sait Kral okuduğu sofra duasının ardından yaptığı konuşmasında, Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Kral, ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden Cemevi’nde güzel bir iftar sofrasında buluşmalarını sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de teşekkür etti.

cemevi2-002.jpg
 
İftar yemeğine katılan Kültür ve Turizm eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, kendisinin de bir Cumhuriyet Mahallesi sakini olduğunu söyleyerek Cemevi’nin hayırlı olmasını diledi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Cemevi inşaatına destek veren siyasi parti ilçe başkanlarına, Büyükşehir ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Şükrü Genç'in konuşmasının sonunda Alevi dedesi olan babası için söylediği, “Bugün burada olmasını çok isterdim, sevgili babam Abbas Genç’in de ruhu şad olsun” sözleri herkesi duygulandırdı.

cemevi1-002.jpg
 
Cumhuriyet Mahallesi Cemevi inşaat alanında kurulan iftar sofrasına çok sayıda Sarıyerlinin yanı sıra CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri de katıldı.

Bu haber toplam 5830 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum