Çelikyay, CHP’lilerin sorularına cevap verdi

Çelikyay, CHP’lilerin sorularına cevap verdi
AK Parti İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, CHP’li meclis üyelerinin sorularına kürsüden cevap verdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, CHP’li meclis üyelerinin sorularına kürsüden cevap verdi ve sordu, “İki dönemdir Sarıyer’de iktidarsınız sağlık ve kültür alanında neler yaptınız?” 

CHP Meclis Üyeleri Mustafa Bakır ve Fatik Eker, pazartesi günü yapılan meclis toplantısında AK Parti meclis grubuna sorular sorarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin Sarıyer’e gerekli hizmetleri yapmadığını eleştirmişti. AK Parti İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, CHP’li Bakır ve Ekeri’n hastane ve kalelerle ilgili sorularına cuma günü meclis kürsüsünden cevap verdi. 

Yerel belediye neden hiçbir şey yapmıyor 
AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, sağlık tesisi yatırımı ve tarihi kalelerin restorasyonu konusunda Sarıyer Belediyesi’nin neden hiç bir şey yapmadığını sordu. Belediyeler Kanunu’na göre sağlık, eğitim ve tarihi eserlerle ilgili olarak yerel yönetimlerin de çalışmalar yapabileceğini ifade eden Çelikyay, “Burada iktidar olan siz, muhalefet ise biziz. Soruyu biz sorarız, siz de cevap vermek durumundasınız. Ayrıca kürsüye çıkmadan önce de cevabını istediğiniz soruları kendi çabanızla ilgili bakanlık ve müdürlüklerden alabilirdiniz” dedi.

Hastane bu yıl açılacak
Çayırbaşı’ndaki hastanenin gecikmesiyle ilgilide sorulara da cevap veren Çelikyay, inşaatı devam eden Çayırbaşı’ndaki 350 yataklı devlet hastanesinin, meydana gelen bir heyelan nedeniyle geciktiğini, hastanenin 2016’nın ilk yarısında hizmete sokulacağını da söyledi.

Kalelerin restorasyonu ihale aşamasında
Konuşmasında Sarıyer’deki tarihi kalelerle ilgili Kültür Bakanlığı’ndan aldığı bilgileri paylaşan Çelikyay, “Kalelerin restore ve röleve çalışmaları içinde bir maliyet çalışması yapılıyor. Projeleri hazırlanıyor ve ihale aşamasında”  dedi.

Sağlık ve kültür alanında siz ne yaptınız?  
AK Partili Hicran Çelikyay daha sonra önerge vererek, “Sarıyer Belediyesi bugüne kadar sağlık tesislerinin geliştirilmesi ve tarihi kalelerin restarasyonu için ne yapmıştır” diye sordu.

Çelikyay; “Belediyeciliği sadece çöp toplamak olarak algılamamak gerekiyor. Şimdi soruyorum, iki dönemdir iktidardasınız. Sarıyer’deki kalelerin bakımı, onarımı için oraları ziyaret eden insanların güvenlikleri için hangi çalışmaları yaptınız? Sağlık kurumlarının Sarıyer’de genişletilmesi için neler yaptınız? Bunları sadece merkezi hükümete yükleyerek kolaya kaçıyorsunuz. İstanbul’da birçok belediye tarihi binaların bakımını, işletilmesini sahiplenmiş ve yürütüyor durumda. Ancak yapılan şeyleri eleştiriyorsunuz. Sarıyer’de iktidar olan sizsiniz, biz size hesap soracağız siz de bize cevap vereceksiniz. Ankara’ya sadece Maslak için değil de Sarıyer’deki tarihi eserler için de gidin” diye konuştu. 

 

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6078 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT