Çelik Gülersoy’a vefasızlık!

Çelik Gülersoy’a vefasızlık!
İstanbul’a kazandırdığı eserleriyle ‘İstanbul Sevdalısı’ diye tanınan, Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu TURİNG’in Efsanevî Başkanı Çelik Gülersoy’un Demirciköy’deki mezarlığı mezbeleliğe döndü.

TURİNG’in Efsanevî Başkanı Çelik Gülersoy’un yaklaşan ölüm yıldönümünü düşünerek Sarıyer Demirciköy Mezarlığı’ndaki kabrini ziyarete gidenler gördükleri karşısında şaşkına döndüler.

Sarıyer Manşet’e ulaşan vatandaşlar, “Gülersoy’a yapılan vefasızlıkların O’nun kabristanına kadar uzandığına tanık olduk. Çektiğimiz fotoğraflar bu kadirbilmezliğin kanıtlarıdır. Bu köy mezarlığı Çelik Gülersoy Vakfı’nın ve TURİNG’in maddi destekleriyle, Çelik Bey’in çabalarıyla 1996 yılında vefat eden annesi Münevver Hanımefendi’nin defnedildiği sırada düzenlenmişti. Keza 2004 yılında Kurum ve Vakıf tarafından Çelik Gülersoy ve Annesi’nin kabirlerini bir araya getiren, üzerinde Çelik Gülersoy’un özgün imzasını ve Sarayburnu Silüetini taşıyan özgün bir mermer mezar tasarımı yaptırılmış, köy mezarlığı da baştan aşağı yeniden düzenlenmişti. Geçen yıl yapılan anma töreninden sonra, arada geçen 11 ayda anıt mezarın bakımı aksatılmış, mermerlerde çıkmayacak paslar ve lekeler, özgün harflerde eksilmeler ve silüette kırılmalar oluşmuş, kabrin üzerindeki çiçekler, gülfidanları sökülmüş. TURİNG’i ve İstanbul’u, Safranbolu’yu ihya eden Çelik Bey’i unutanlar ve mezarında rahat uyutmayanlar utansın” diye konuştular.

Bu haber toplam 11784 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT