Çayırbaşı halkından yalan haberlere tepki

Çayırbaşı halkından yalan haberlere tepki
Çayırbaşı halkı kendi isimlerini kullanarak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in aleyhinde çıkan asılsız haberlere tepki gösterdi.

Sarıyer’in en renkli mahallelerinden biri olan Çayırbaşı’nda oturan Roman vatandaşlar seçim öncesinde kendi isimlerini çıkar amaçlı kullanarak bazı yerel gazeteler üzerinde asılsız açıklamalar yapan isimlere tepki gösterdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sahip çıkan Çayırbaşılılar, “Kimsenin bizi kullanarak çıkar elde etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu insanlara sahip çıkan tek Belediye Başkanı Şükrü Genç’tir. Şükrü Genç bize babalık yaptı. Mahallede her iki evden birisi belediyede ekmek yiyor” diye konuştular.

İki evden bir kişi belediyede çalışıyor

Çayırbaşılı Turan Yasa yapmış olduğu açıklamada, "Bizleri kullanarak Belediye Başkanı Şükrü Genç hakkında yapılan haberlerden rahatsız olduk. Mahallede herkes iç içe yaşıyoruz. Burada çok insan Sarıyer Belediyesi'nde çalışıyor. Burada her iki evden birisi Sarıyer Belediyesi'nden şuanda ekmek yiyor. Mahalle olarak Şükrü Başkan’ın emeklerini inkâr edemeyiz. Roman derneği adı altında hiç olmayan bir dernek burada insanları kandırıp vatandaşların sırtından para kazanmakta olan bir şahıs, biz rahatsız olduğumuz içinde basın açıklaması yapmak zorunda kaldık” dedi.

cayir-ic1.jpg

Şükrü Genç Romanların babası

Çayırbaşı romanlarından Turgay Buzhane, "Şükrü Genç’in yanında olduğumuzu söylemek istiyoruz, 10 yıldan beri güler yüzlü, samimi hizmetler içinde bizlere yaklaşan, hiç bir ayırım gözetmeden bizlere babalık yapan belediye başkanımız Şükrü Genç’e çok teşekkür ediyorum. Çıkan haberler, hiçbirimizin haberi olmadan yapılan haberlerdir. Bunu doğru bulmuyoruz. Mahalledeki birçok gencimiz belediyede çalışarak ekmek kazanıyoruz. Başkanımız 10 yıldır bizlere sahip çıktığı için başkanımıza 'Şükrü Genç Romanların Babası' adını koyduk. Daha önce düğünlerimizde masa sandalyemiz yoktu. Edirne Bolca Nine Kültür Gezimize aramızda para toplayarak gidiyorduk. Şimdi belediyenin araçları ile gidiyoruz. En büyük sorunumuz olan işsizlik sorunu, şuanda hepimiz Sarıyer Belediyesi'nin ekmeğini yiyoruz. 10 yıl önce burada bulunan hiç kimse kapıdan içeri bile giremiyordu. Bizi dışlıyorlardı ne zaman CHP ve Şükrü Başkan 2009’da göreve geldi o zaman belediye buraya el attı. Şükrü Genç’e gönül borcumuz var o hepimizin başkanı” dedi.

Bu haber toplam 8511 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT