Canarıkan’dan, Genç’e net mesaj

Canarıkan’dan, Genç’e net mesaj
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in her şeyi bırakıp dans ve konser gibi aktivitelere zaman ayırması AK Parti kanadının eleştiri konusu oldu.

Seçim döneminde Sarıyerlilere verdiği sözleri bir türlü yerine getiremeyen ve toplumun neredeyse tüm kesimlerinde tepki toplayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in her şeyi bırakıp dans ve konser gibi aktivitelere zaman ayırması AK Parti kanadının eleştiri konusu oldu.

AK Parti’nin etkili isimlerinden İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Belediye başkanı dansçılarla şov yapmayı bıraksın mahallelerde verdiği sözleri yerine getirsin. Belediye personeli aylardır maaşını alamıyor. Belediye krizle boğuşurken, maaş alamayan belediye işçileri evlerine ekmek götürmekte zorlanırken, sayın belediye başkanının Sarıyer Meydanı’nda Latin dansıyla eğlenmesi tartışılacak bir konu” dedi.



Eğlenceyi bırak mağdur personelin maaşına bak
Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı şantiyelerde çalışan taşeron işçilerin 2-3 aydır 1400 TL olan maaşlarının 750 TL'ye indirildiğini hatırlatan Canarıkan, "Şükrü Genç, Latin Dans Grubu ile eğlenceler tertipleyeceğine maaşlarını tırpanlayıp manava, bakkala, ev sahibine, çoluğuna, çocuğuna karşı zor duruma düşen çalışanlarının hakkını versin. Şükrü Genç, çalışanları mağdur iken, ülkemiz büyük acılar yaşarken, hiç zamanı olmayan bir ortamda Latin Dans grubunun eğlencesiyle keyif çatıyor. İşçilerine maaş ödeyemeyen bir belediye başkanı bu süreçte eğlencelerde değil, işçilerin alın teri için koşturması gerekiyordu. Sözde halkçı geçinen CHP’nin mantığı bu demek. Malesef Sarıyer Belediye Başkanı daha önce olduğu gibi yine Sarıyer halkını ve çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam etmektedir" dedi.

Belediye binasının inşaatı durdu mu?
Canarıkan, belediye binasının inşaatının durduğuna yönelik sorulara ise “Şimdiye kadar her yerde AK Parti, Büyükşehir beni engelliyor diyordu. Belediye binasının inşaatının yapılacağı araziyi bakanlık tahsis etti. Ama görüyoruz ki inşaat durmuş. Bir arpa boyu yol alınamıyor. Halkı sürekli ‘yapacağız edeceğiz’ söylemleriyle oyalıyor. Daha vahim olanı kendi genel başkanına projesi daha çıkmayan yere hayali temeller attırdı. Bunları da biz mi engelliyoruz? Bahane üretmeyi bıraksın, Sarıyer halkını oyalamasın ve hizmet etmeye çalışsın. Sarıyer’in eğlenceye ihtiyacı yok, hizmete ihtiyacı var” dedi.

Bu haber toplam 1790 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT