Çanakkale Şehitleri Sarıyer'de anıldı

Çanakkale Şehitleri Sarıyer'de anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102'inci yıl dönümünde şehitlerimiz Sarıyer’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümünde Sarıyer’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitleri anma töreni Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Hakan Bulut, Belediye Başkan Vekili İsmail Erdem tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törende gaziler, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri sırayla çelenk sunumunda bulundu. Çelenk sunumumun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

canakkale1.jpg

Öğrenciler duygulandırdı 

Anma törenleri Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde devam etti. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı anma törenleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi. Törende resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından, öğrenciler tarafından Şehitler Günü Oratoryosu sahnelendi. Öğrencilerin sergilediği performans ve anlatımları salonda duygusal bir atmosfer oluşturdu.

canakkale2.jpg

Belediye gazi ve şehit aileleri yemekte buluşturdu

18 Mart 1915 yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Sarıyer Belediyesi, ilçede yaşayan gazi ve şehit ailelerini bir yemekte buluşturdu. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, “Bu zafer Anadolu’nun her yerinden gelen kahramanlarımızın destanıdır “dedi. Coşkun konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sadece kendi askerlerine değil düşman askerlerine de saygı duyan ordunun neferlerinin, dünyaya ders verdiği bir gündür Çanakkale.“

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Çanakkale Savaşı’nın, kurşunun kurşunla çarpıştığı dünya savaş tarihindeki tek savaş olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Çanakkale'de 250 bin şehit verdik. Bu savaşların taraflarından biri toprağını, vatanını, bayrağını savunurken diğer taraf ne için geldiğini bile bilmiyordu. Belediyemiz bugün bizleri buluşturup bir aile olarak bir araya getirdi. Bu vesileyle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i ve çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi.

canakkale3.jpg

Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı yemeğe, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Meclis Üyeleri, Sarıyer İlçe Garnizon Komutanı,  polis ve asker şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Bu haber toplam 6000 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT