Büyükşehir’den Sarıyer’in burs duyurusuna engel...

Büyükşehir’den Sarıyer’in burs duyurusuna engel...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin “burs başvuruları” ile ilgili duyuru bilboardlarını kesti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Kefeliköy, Maslak, Bahçeköy gibi önemli noktalarda bulunan bilboardları yerlerinden söküp götürdü.

Her yıl 7 bin 500 öğrenciye burs veren CHP’li Sarıyer Belediyesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı burs başvuruları için ilçe geneline duyuru bilboardları astı. AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ise gece saatlerinde harekete geçerek ana arter üzerinde bulunan “Burs başvuruları” ile ilgili bilboardları kesti. Kesilmiş bilboardları gören vatandaşlar İBB’nin bu hareketine tepki gösterdi. 

Konuyu belediye meclis toplantısında gündeme getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İBB’nin bu davranışına tepki göstererek, “İki gün önce Büyükşehir, öğrencilere verdiğimiz burs duyurusu ile ilgili bilboardlarımızı, yeni eğitim yılı tebrik bilboardlarımızı kesti. Ben ana kente alternatif bir reklam içeriği versem hadi eyvallah, duyuru içeren bilboardlar neden kesilir anlam vermek gerçekten zor. Tamamen belediyenin hizmetleri ile ilgili duyurularımızı içeren bilboardlar. Yani çocuklarımıza, öğrencilerimize yaptığımız eğitim yardımı için yapılan bir çalışma. Eğitime katkı sunduğumuz bu önemli çalışmanın duyurusuna karşı yapılan bu engellemeye gerçekten anlam veremiyorum” dedi.

Bu haber toplam 49827 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT