"Büyükşehir Sarıyer'i unuttu"

"Büyükşehir Sarıyer'i unuttu"
CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, AK Partilileri İBB üzerinden eleştirdi.

Mayıs ayının belediye meclis toplantısında söz alan CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’e yeterli yatırımları yapmadığını belirterek AK Parti grubuna yüklendi.

Büyükşehir Sarıyer’i unuttu

İBB’nin bütçesi ile ilgili konuşan Mustafa Bakır, “Nüfus ve yüzölçümüne bakıldığında Sarıyer’e bütçeden önemli bir pay ayrılması gerekir. Büyükşehir Belediyesi’nin adaletli davranıp Sarıyer’in hakkını Sarıyer’e vermesi lazım. Ancak görüyoruz ki bu adalet sağlanmıyor. Büyükşehir’in de bütçe ve faaliyet raporları geçtiğimiz ay meclisten geçti. Sarıyer yüzölçümü bakımından İstanbul’un dokuzuncu, nüfus bakımından da 21. sırada en büyük ilçeler arasında. Bu dönem Büyükşehir'in İstanbul’a yapılacak yatırımı 16 milyar 300 milyon TL. Ortalama bir hesap ile 400 milyon Sarıyer’e yatırım almamız lazım. 2008 yılında temeli atılmış tünelin haricinde yatırımsal bir şey yok. Ana caddelerin kaldırım ve asfalt çalışmaları yapılmıyor. Büyükşehir Sarıyer’i unuttu. İBB’nin bu açığını da yine Sarıyer Belediyesi tamamlıyor” dedi.

İBB’ye ait parklar mezbelelik halde

Büyükşehir Belediyesi’nin bazı parkları atıl durumda bıraktığını belirten Bakır, “Sarıyer Zümrütevler’de Hidayetin Bağı parkı buna en iyi örnektir. Bunun kullanımı daha önce Sarıyer Belediyesi’ne aitti. Bunu bizden aldılar ve 1,5 yıldır atıl ve mezbelelik halde duruyor. Bir de Sarıyer Belediyesi’nin yetkisindeymiş gibi çevreye yanlış bir algı veriyorsunuz. Bunu çözün. Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı işleri sorgularken, siz Türkiye’de hükümetsiniz Büyükşehir’de de iktidarsınız biraz da bunlardan konuşun” dedi.

Kilyos Stadı’ndaki o görüntüler sizden bize kaldı

AK Partililerin Kilyos Stadı’nı hatırlatması üzerine ise Bakır, “Kilyos Stadı'nı 2011 yılında AKP Genel Başkan Yardımcınız Ekrem Erdem açtı. Kapılar sonuna kadar açıktı, bir musluk takmadınız, elektrik vermediniz. Yaptıysanız getirin faturasını gösterin. Fotoğraflarda gösterdikleriniz sizden bize kaldı. Siz genelde bir yerin açılışını 3-4 kez yaptığınız için açılış tarihini tam bilmiyorsunuz” dedi.

Metin Oktay Tesisleri'ni Sarıyer halkına açın

Ferahevler’deki Metin Oktay Spor Tesisleri’nin yeterli kapasitede çalıştırılmadığını da belirten Bakır, “Metin Oktay tesislerini Sarıyer Belediyesi olarak defalarca istedik. Orayı Acun Ilıcalı’ya verdiğinizden beri bir türlü dikiş tutmadı. Orası çok amaçlı kullanılabilirdi. Bunu halka açın ve düzgün bir şekilde çalışsın” dedi.

Bu haber toplam 7628 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT