BÜYÜKDERE'DE KİLİSEYE SİLAHLI SALDIRI!

BÜYÜKDERE'DE KİLİSEYE SİLAHLI SALDIRI!
Büyükdere Santa Maria Kilisesi'ne kar maskeli kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre; saat 11.40’da ayin yapıldığı sırada motosikletle Büyükdere’deki Azatlı Sokakta bulunan Santa Maria İtalya Katolik Kilisesi’ne gelen kar maskeli iki kişi içeriye girerek silahlarla ateş açtı. Silahlı saldırıda içeride ayin yapan çok sayıda kişi büyük panik yaşadı. İçeride ayin yapanlardan bir kişi öldü. Büyükdere’ye giriş ve çıkışlar kapatıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de olay yerine geldi. olay yerine geldi. Çevik kuvvet ekipleri bölgeyi kapattı. Yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kilisenin içerisinde çok sayıda boş kovan toplandı. İncelemeler devam ediyor... İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada saldırıda bir kişinin hedef alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Recep Tayyip Erdoğan, kilise saldırısı sonrası Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Lesniak ile görüştü.

"Faillerin yakalanması için gereken adımlar atılıyor"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti.

a6b4a60a-25b3-4cb2-b713-6dbc880af4cf.jpeg

d2fd7630-645c-42e4-b465-c36843cd36a3.jpeg

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT