BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER!

BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER!

Tıptaki adı ile rinoplasti, bizim bildiğimiz adı ile estetik burun ameliyatı, günümüzde estetik cerrahinin en yaygın gerçekleştirilen bölümü. Öyle ki, estetik denilince aklımıza ilk gelen şey burun.

Günümüz teknolojisinin hızla ilerlemesi ve bu ilerleme doğrultusunda tıpta genel olarak gelişmeler ile birlikte operasyonların hemen, acısız ve neredeyse risksiz (çok düşük risk oranları) olması nedeniyle estetiğe olan eğilim gün geçtikçe artmaktadır. Estetik alanında ki bu artışın en çok ilgi gören bölümü ise burun estetiği. Çünkü herkes güzel bir buruna sahip olmak ister. Burun yüzümüzün tam ortasında olması nedeniyle güzelliği etkileyen en önemli şeylerden birisidir. Bu nedenle pek çok insan güzel bir buruna sahip olmanın daha güzel bir görüntü oluşturacağını düşünmektedir. Burun estetik ameliyatlarının çoğunluğunun asıl amacı budur, tabi bu demek değildir ki rinoplasti sadece güzellik için gerçekleştirilen bir operasyondur. Rinoplasti operasyonu çeşitli kazalar sonucu oluşan şekil bozukluklarını düzeltme ya da nefes almayı güçlendiren et veya kemik parçalarının alınması/düzeltilmesi gibi çeşitli operasyonları da kapsamaktadır.

Ameliyatın başarı oranını; hastanın cildinin özelliği( Kalın, İnce) ,kıkırdakların inceliği ve şekli, kıkırdak ve kemikte gelişen eski travma ve deformiteler ve dokuların iyileşme potansiyeli belirler. Estetik Burun Ameliyatı kemik ve kıkırdak dokularını deri ve mukozadan ayırarak, kemik ve kıkırdak yapılarını yeniden şekillendirme işlemidir. Hastanın burun deliklerinden içeriye yapılan kesilerle gerçekleştirildiği için hastanın yüzündeki iyileşme tam olarak gerçekleştikten sonra (şişliklerin inmesi ve yüzün asıl halini alması) hastanın yüzünde herhangi bir kesi izi kalmayacaktır. Açık teknikde ise de, cildde izi, hemen hemen belli olmayan şekilde bir sonuç görülür..

Ülkemizde rinoplasti ameliyatı için ; K: 16- E:17 yaş üstü ( nadiren, daha alt yaş olabilir) estetik burun ameliyatı için uygun aday olarak kabul edilir.

Estetik burun ameliyatından sonra,  gözle görülür şişlikler 1-2 ay içinde gerilemektedir. Burnun son şeklini alması için 6 ay-1 yıl süre geçmelidir. Bu süreçte, hasta belirli aralıklarla doktor tarafından kontrol edilir.

Rinoplasti ameliyatı,  tecrübeli ve estetik görüşe sahip bir doktor tarafından gerçekleştirildiği taktirde hasta için yüz güldürücü sonuç ihtimali çok daha yüksekdir. Detaylı bilgi için:

Bu haber toplam 2317 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık