Bu sorulara cevap istediler

Bu sorulara cevap istediler
Sarıyer Belediye Meclis toplantısında muhalefet yine sahnedeydi. Halil Canarıkan’dan sonra AK Partili Meclis Üyeleri Hüseyin Coşkun ve Meral Yalçınkaya cevaplanması için meclisine önerge verdiler.

Yalçınkaya, belediye binasının inşaatıyla ilgili sorular sorarken, Coşkun ise Şükrü Genç’e “Belediye başkanlığı adına alınan GSM hatlarından yapılan özel görüşmelerin bedelini Sarıyer halkı mı ödüyor?” diye sordu.

Doğalgaz çalışmasını Sarıyer değil Büyükşehir yapıyor
AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne yaptığı doğalgaz çalışmasının Sarıyer Belediyesi’nin kendisine mal ettiğini vurgulayarak, meclis toplantısında, “Sarıyer Belediyesi’nde kaç tane doğalgaz çalışması yapan eleman var? İGDAŞ, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kurumdur. Halkı yanlış bilgilendirmek doğru değildir” dedi.

Özel görüşmelerin bedelini Sarıyer mi ödüyor?
Coşkun ayrıca Sarıyer Belediyesi’nde belediye başkanlığı adına alınan telefon hatlarının özel olarak kullanılıp kullanılmadığını sordu. Coşkun önergesinde, “Personele veya birime verilen GSM hatları mesai bitimi sonrasında personelin kendisinde mi kalmaktadır? Bu hatlar özel işlerde kullanıyorlarsa denetimi nasıl sağlanmaktadır? Özel hayatta yapılan görüşmelerin bedelleri belediyenin kasasından mı ödenmektedir? Bu soruların cevaplandırılmasını talep ediyorum. Özel görüşmelerin bedelini Sarıyer halkı mı ödüyor?” dedi.

Belediye binasının inşaatı durdu mu?
Ayrıca AK Parti Meclis Üyesi Meral Yalçınkaya da Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i belediye binasının inşaatı ile ilgili soru yağmuruna tuttu. Çalışmaların ağır ilerlediğini belirten Yalçınkaya, teknik bir sorunun olup olmadığı ile ilgili belediye meclisinin bilgilendirilmesini istedi. Yalçınkaya meclis başkanlığına verdiği önergesinde de şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası belli bir bedelle ihale edildi. O hakedişlerle devam ediyor. Bu arada da Sarıyer sınırları içerisinde iş yapan inşaat firmalarından çeşitli inşaat malzemeleri, beton, demir gibi hediye olarak bazı kabuller var. Bu hediyeler ihale bedelinden düşülüyor mu?”

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT