'Bu Sarıyer'e ihanettir '

'Bu Sarıyer'e ihanettir '
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çakır, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i “3 ayda tapu sözüyle” eleştirdi.

 

Sarıyer Belediyesi’ne personel sayısı ile ilgili verdiği önergeye 3 ayda anca cevap alabilen AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çakır, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i “3 ayda tapu sözüyle” eleştirdi. Çakır, Şükrü Genç’e; “İş yükü artmadığı halde çalışan sayısını %50 arttırmışsınız. Tam anlamıyla yaşadığınız Sarıyer’e ihanet ediyorsunuz” dedi.
 
Meclis toplantısında söz alan AK Partili Mehmet Çakır, hizmet alımı ile belediyede çalışan personeller hakkında bilgi almak üzere verdiği önergeye 3 ay 2 gün sora cevap aldığını belirtti. Çakır, Şükrü Genç’i sert bir dille eleştirdiği konuşmasında, “CHP’li Sarıyer Belediyesi'nin kapsamlı, derinlemesine, azimli, gayretli çalışması neticesinde önergemin üzerinden tam 3 ay 2 gün geçtikten sonra cevabı nihayet geldi. Açıkçası basit bir önergeye 3 ay 2 günde ancak cevap veren bir belediye başkanı ve ekibinin, üç ayda tapu vereceğim sözünü tutmamaları gayet normaldir. Önergede sorduğum sorular anlaşılabilir, şeffaf ve net olmasına rağmen, önergedeki bazı sorulara cevap verilmiş, kimi de es geçilmiş. Yine de cevabı hazırlayan bürokrat arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sarıyer’e ihanet ediyorsunuz
Çakır, “Gelen cevap söylediklerimizi doğrulamış. 2009’ da 811 personel, 2012 yılında ise 1201 kişi çalışıyor. İş yükü çoğalmadığı ve eskiyi taklitten öteye gidemediğiniz icraatlarınızla, çalışan sayısını %50 arttırmışsınız. Tam anlamıyla yaşadığınız Sarıyer’e ihanet ediyorsunuz” dedi. 

CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz’ın, "İş yükü arttı” sözlerine ise, Çakır, "Ne yaptınız ki nasıl iş yükü arttı? Kendi işyerlerinizde bu kadar bonkörce davranıyor musunuz? O zaman alın firmalarınızda çalıştırın” dedi.
 
Belediyede çalışmadan ATM’den maaş alanlar mı var? 
Önergedeki, "Birimlere göre çalışanların ihale listeleri ile isim, adres ve maaşları ne kadardır?” sorusuna cevap verilemediğini belirten Çakır, “Neden çekiniyorsunuz? İkametgâhı Sarıyer dışından şu kadar eleman çalıştırdığınız ortaya mı çıkacak? Kimden korkuyorsunuz? Aynı ailelerden 11 kişi çalıştırdığınız mı ortaya çıkacak? Bazı mahallelerden hiç işçi almamışken, yoksa belli mahallelere mi yüklenip işçi aldınız? Eleman alımlarınızda bölgesel, etnik, partizan ve mezhepsel milliyetçilik mi ön plana mı çıktı? Merak ediyorum buradaki CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın hangisi etkin olabildi de eleman yerleştirdi? Yoksa tabiî ki maaşlar arasındaki uçurumun ortaya çıkacak olması mı korkuttu? İsimlerini, görevlerini tahmin edemediğimiz Sarıyer’den sır gibi sakladığınız özel birileri mi var? Mesela belediyeye uğramayan ATM çalışanları olması ihtimali gibi mi?” dedi.
 
Mehmet Çakır önergesinde yer alan ve kendisine cevap verilmeyen soruları bir kez daha sordu.

Bu haber toplam 4527 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum