Bonsai Nedir? Bonsai Ağacı Nasıl Bakılır?

Bonsai Nedir? Bonsai Ağacı Nasıl Bakılır?

Bonsai, Japonya kökenli bir minyatür ağaç sanatıdır. Ancak 7. ve 9. yüzyıllar arasında Çin’nden Japonya’ya geçmiştir. Kelimenin Türk dilindeki karşılığı ise “saksıdaki ağaç veya bitki” şeklindedir.

Bonsai, yaşayan ağaçlara duyulan saygıyı ve bu ağaçların yaşamasını konu edinen bir sanat dalıdır. Sanatçı doğadan aldığı ilhamla ağaçları saksılar içinde budar ve bodurlaştırır. Kimileri bu ağacın yalnızca dekoratif bir aksesuar olduğunu düşünebilir.

Ancak bu minyatür ağaçlar toprak ile kurduğu bağı korur. Dolayısıyla canlıdır ve yeşermeye devam eder. Ancak bakımı oldukça kolaydır. Bu sebeple bonsaiye ilgi duyanların “acaba bu bitkiye bakabilir miyim ya da ona gereken özeni gösterebilir miyim?” diye kaygılanmalarına lüzum yok.

Aynı şekilde sevdiklerinize hediye alırken de bonsai ağacına öncelik verebilirsiniz. Çünkü bu bitki son zamanlardaki en popüler hediye çeşitlerinden biri. Özellikle yeni iş hediyesi, terfi hediyesi ve ev hediyesi olarak çok fazla tercih ediliyorlar.

Dolayısıyla siz de sevdiklerinize böyle zamanlarda ya da diğer özel günlerde bonsai ağacı ile sürpriz yapabilirsiniz. Sevdiklerinizin evlerine ya da ofislerine bu bitki çeşidiyle hem doğal hem de şık bir hava katabilirsiniz.

2018 yılından bu yana yenilikçi bir anlayışla hizmet veren Muhiku, geleneksel hediye anlayışına da modern bir dokunuş yapıyor. En güzel hediyelik çiçek türlerine yenilikçi hediye dünyasında yer veriyor. Bu çiçek çeşitleri arasında bonsai ağacı da yer alıyor. En şık saksılarla sunulan bonsai türleriyle sevdiklerinize özel günlerde en farklı hediyeyi sunabilirsiniz.

Bonsai Ağacı Nasıl Bakılır?

Bonsainin bakımın oldukça kolay olduğuna değindik. Dolayısıyla sevdiklerinize bu bitkiyi armağan ederken onlara sorumluluk yüklemiş gibi hissetmeyeceksiniz. Işık alan bir yerde rahatlıkla bakılabilecek olan bu bitkiyi kış aylarında haftada bir, yaz aylarında ise haftada iki kere sulamaları yeterli olacak.

Bu sebeple sevdiklerinize yeni iş hediyesi, terfi hediyesi ya da ev hediyesi almak istiyorsanız hiç düşünmeden bonsai türleri arasından seçim yapabilirsiniz. Muhiku’nun özenle sunduğu bonsai çeşitleriyle sevdiklerinize en farklı bitkiyi armağan edebilirsiniz.

Vazoda Çiçek Aranjmanı ile Kendinizi ve Sevdiklerinizi Şımartın!

Doğayı rengarenk bir örtüyle kaplayan mis kokulu çiçekler yaşam alanınıza renk katsın! Evinizde ya da ofisinizde baharın tatlı havasını hissetmek ve ruhunuzu dinlendirmek için çiçeklerin büyüleyici gücünden faydalanabilirsiniz. Vazoda çiçek çeşitleriyle evinizin en güzel köşesini ya da ofisinizi mis kokularla dekore edebilirsiniz.

Vazoda çiçek modellerini bugün hemen hemen her yerde bulabilirsiniz. Yol kenarında bir çiçekçiden, yapı marketten, zincir marketten ya da herhangi bir internet sitesinden vazoda çiçek sipariş edebilirsiniz. Ancak bu çiçekler bir iki gün içinde canlılıklarını yitirirler.

Muhiku’nun vazoda çiçek modelleri ise canlılıklarını uzun süre korurlar. Çünkü bu çiçekler özenle bakılırlar ve aynı özenle hazırlanıp teslim edilirler. Diğer taraftan vazoda çiçek modellerinin yanında özel besin içeren bir su da bulunur. Bu su bitkinin suyu daha iyi alabilmesini sağlar. Ayrıca suyun içinde oluşabilecek bakterilerin de önüne geçer.

Muhiku’nun vazoda çiçek modelleri arasından yapacağınız en renkli seçimi serin bir yerde muhafaza ederek ve suyun içine yanında gönderilen besini ilave ederek 10 - 15 gün arasında canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Muhiku’nun vazoda çiçek modelleri arasından bir model seçtiniz ve çiçeğiniz size ulaştı. Çiçeğinizi aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey alt dallarda bulunan yaprakları ve uçları 1 santim kadar verev şekilde kesmek olacaktır.

Daha sonra vazonun içine 1 litre su ve suyun içine özel bitki besinini eklemelisiniz. Son olarak ise temizlediğiniz çiçekleri özenle vazoya yerleştirmelisiniz. Vazodaki çiçeklerin uçlarını birkaç günde bir verev olarak kestiğiniz ve suyu bulandıkça değiştirdiğiniz takdirde çiçekleriniz uzun süre canlılığını koruyacaktır.

Rengarenk çiçeklerin uzun süre tazeliğini hissetmek ve mis gibi kokusunu içinize çekmek istiyorsanız Muhiku’nun özenle hazırlanan vazoda çiçek modellerine bakabilirsiniz.

Hediye Sektörünün En Popüler ve En Şık Seçenekleri Muhiku’da!

Küçük bir kutlamayla başlayan yepyeni bir yıl içinde çeşitli özel anlar barındırır. Hayatı monotonluktan çıkaran ve yaşantımıza heyecan katan özel günler sayesinde sevdiklerimizle kurduğumuz o bağı kuvvetlendirebilir ya da onlarla daha da yakınlaşabiliriz.

Özel günlerde sevdiklerinizle kurduğunuz bağı kuvvetlendiremenin ve onlara olan sevginizi göstermenin en güzel yolu ise hediye. Onlar için en doğru hediyeyi bulabileceğiniz adres ise Muhiku.

Çünkü Muhiku’da farklı ilgi alanlarına ve zevklere hitap eden birçok hediye alternatifi yer alıyor. Muhiku, özellikle hazırladığı hediye kutularıyla dikkat çekiyor. Ancak her gün hediye çeşitliliğini daha da geliştiriyor. Son zamanlarda sunduğu kaliteli çiçek çeşitleriyle ve fotoğraf baskı çeşitleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu da sevdiklerinize almak istediğiniz tüm hediyeleri tek bir adresten güvenle temin etmenizi sağlıyor. Eğer tek tip hediyeler almaktan sıkıldıysanız ve sevdiklerinize her defasında başka bir hediyeyle sürpriz hazırlamak istiyorsanız Muhiku sizin için en doğru adres.

En popüler hediye alternatifleriyle sevdiklerinize her defasında bambaşka bir hediye vermek için Muhiku’yu ziyaret edebilirsinz: https://muhiku.com/

Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT