Boğaziçi yurdunda tecavüz girişimi

Boğaziçi yurdunda tecavüz girişimi
Rumeli Hisar Üstü'nde bulunan Boğaziçi Üniversitesi’nin kız yurduna giren bir kişi, elindeki jiletle bir öğrenciye öldürme tehdidiyle tecavüz etmeye kalkıştı.

Birgün’den Zeynep Yüncüler’in haberine göre, bugün saat 06:00’da Boğaziçi Üniversitesi’nin güney kampüsüne giren kimliği belirlenemeyen bir şahıs, 1’nci Kız Yurdu’nun yangın merdivenlerine tırmanarak içeri girdi. Burada 5’inci kattaki bir odaya çıkan saldırgan, jiletle tehdit ettiği bir öğrenciye tecavüz etmeye çalıştı. Kollarından yaralanan öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Öğrencinin arkadaşı R.Y. olup biteni şöyle anlattı: “Bugün sabah altıda güney yurtta tek kalan bir kadın arkadaşımızın odasına kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir erkek elinde jiletle girip öldürme tehditiyle tecavüz etmeye kalkışmış. Yan odasındaki arkadaşının fark etmesiyle kaçmış, güvenlik de yakalayamamış.”
R.Y., bu olayın ilk olmadığını, ancak okulun prestijini zedelememe adına üniversite yönetiminin bu olayları ‘kendi içinde çözmeye çalıştığını’ ifade etti.

Soruşturma başlatıldı
Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada ise soruşturma açıldığı belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi: “08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06:00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu’na kimliği henüz bilinmeyen, ancak eşgali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır.”

Bu haber toplam 3756 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT