Boğaziçi Üniversitesi'nde dönüşüm formülünü anlattı

Boğaziçi Üniversitesi'nde dönüşüm formülünü anlattı
Boğaziçi Üniversitesi’nde kentsel dönüşüm sunumu yapan Şükrü Genç; “Dönüşüm dört tane gecekonduyu yıkıp yerine gösterişli bir bina yapmak değildir” dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Civil Career’’ sempozyumuna katıldı. Programa konuk olarak katılan Başkan Genç, kentsel dönüşümle ilgili bir sunum yaptı. 

Sarıyer’in en büyük sorununun mülkiyet, imar ve yetki sorunu olduğu söyleyen Genç, bölgenin kritik ve hassas bir bölge olduğunun altını çizerek, ilçede belediye olarak yapılan ve yapılması gereken çalışmalardan bahsetti.
 
donusumic1.jpg
Kentsel dönüşümde halkla birlikte el ele vererek çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, ‘’Dönüşüm politikası uzlaşma, paylaşma ve yerinde dönüşümdür buda ancak fiziksel ve sosyal yapının bütün olarak ele alınmasıyla olur. Biz toplum olarak bir arada yaşamayı her zaman ön planda tutarız bu yüzden işi sosyoloji açıdan da değerlendirmeliyiz. Dönüşüm dört tane gecekonduyu yıkıp yerine gösterişli bir bina yapmak değildir. Tüm insanlar gibi gecekonduda yaşayan insanlarda sağlıklı kentsel çevrede yaşama hakkına sahiptir. Sarıyerli Sarıyer’de yaşacaktır ve dönüşümün yaşamın içinde kim varsa onlarla birlikte yapılması gerekir’’ dedi.

Başkan Genç, yaptığı sunum sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bu haber toplam 3628 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT