Boğaz'a 4 yeni tekne park geliyor!

Boğaz'a 4 yeni tekne park geliyor!
İSPARK, İstinye ve Tarabya’dan sonra İstanbul Boğaz’ına yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.
İSPARK Bebek Tekne Park ProjesiOtoparkçılık alanındaki başarısını denizcilik sektöründe de sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstinye ve Tarabya’dan sonra İstanbul Boğaz’ına yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. İSPARK, 810 tekne kapasiteli 4 tekne park için Boğaz’da yaklaşık 50 milyon TL yatırım yapacak. Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak tekne parkların yapımına bu yıl içinde başlanması hedefleniyor.
 
Deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek amacıyla İstinye ve Tarabya’da 388 kapasiteli tekne parkları hizmete açan İSPARK, gelen yoğun talebi karşılamak ve kapasiteyi artırmak için harekete geçti. 
 
İlk etapta Bebek’te 250, Beykoz’da 310, Kuruçeşme’de 85, Paşabahçe’de ise 165 olmak üzere toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmaları tamamlanarak son aşamaya gelindi.  İstinye ve Tarabya’da yaklaşık 15 milyon TL yatırım yapan İSPARK, yakın zamanda başlayacağı 4 tekne park için de 50 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyor. İstanbul’da hayata geçirilecek yeni tekne parklar sektörün deniz turizm ve ticaretinin gelişmesine katkı sağlayacak. 
 

İstanbul’a 5 bin teknelik bağlama yeri

İSPARK Beykoz - Paşabahçe Tekne Park Projesi

Dört noktada toplam 810 tekne ve yat bağlama kapasitesiyle hizmete açılacak tekne parkların ardından Çubuklu, Kanlıca,  Çengelköy ve Arnavutköy’de Tekne Parkların yapımına başlanacak. Bu koyların da hizmete girmesiyle 5 bin dolayında tekne ve yatın bağlanmasına imkan sağlanacak.  
 

Denizden 150 Milyon TL Kayıt Altına Alınacak

Otoparkçılık alanında yaptığı çalışmalarla niteliksiz işletmeciliği sonlandırarak gelirleri kayıt altın alan İSPARK, denizdeki gelirleri de devlete kazandırıyor.
 
İSPARK tarafından işletilen İstinye ve Tarabya'da 1 yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir elde edildi. Bu rakamın ticari ve turizm amaçlı yat ve teknelerle aynı zamanda kısa süreli ve günlük bağlama ile daha da artması bekleniyor. İstinye ve Tarabya’nın ardından 9 noktada yapılacak Tekne Parklarla yasadışı toplanan gelirler kayıt altına alınarak yaklaşık 150 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.
 

İSPARK STK’A DESTEĞİ

 
İSPARK, hayata geçirilecek projelerle ilgili yetkilileri bilgilendirerek, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuyor. İSPARK, tekne park projelerinin hayata geçirileceği noktalarda, ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak STK’ların desteğini almaya devam ederek yeni projeleri İstanbul’a kazandırmaya devam edecek.   
 

Tekneler Çevreci Yüzer İskelelere Bağlanacak

isparkbisiklet3.jpg

 
Çevre dostu teknolojilerin kullanıldığı proje yüzer iskelelerden oluşuyor. Gerektiğinde başka bir alana taşınabilme özelliği de taşıyan sistemde çevreye zarar verecek unsurlar bulunmuyor.
 
İstanbul’da birçok kıyıda yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılmasını da hedefleyen proje sahillerdeki kirli görüntü ve çevreye zarar veren atıkların oluşturduğu unsurları önlüyor. Proje ile sahiller İstanbulluların kullanımına açılırken, deniz ve kıyı kirliliğinin de önüne geçiliyor.

Deniz turizmi ve kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla tekne park projelerinin devam edeceğini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “İstanbulluların desteği ile İstinye ve Tarabya tekne parklarını hizmete açtık. Boğaz’da 4 uygun nokta daha yeni tekne parklar yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Akdeniz’de başarı ile uygulanan tekne park sistemini kent genelinde yaygınlaştıracağız.” dedi.
 
İSPARK tarafından işletilecek tekne parklarda; ofis hizmetleri (genel enformasyon hizmeti, meteoroloji bilgileri, haberleşme vb) , genel hizmetler (su, elektrik, duş vb) ve güvenlik hizmetleri sunululuyor.
 

Tonozcu terörüne son verildi

Karada yaptığı başarılı çalışmalarla değnekçiliği sonlandıran İSPARK, denizcilikte de olumsuz unsurları önledi. Tonozcu diye tabir edilen ve tekne sahiplerini rahatsız edip zorla para toplayan illegal kişilerin varlığını sonlandırdı. Aralarında sanatçı ve iş adamlarının olduğu tekne sahipleri tonozculara gayrı resmi ücret ödemek zorundaydılar. Aksi halde teknelerinin ipi kesilip boğaza sürükleniyordu.  Tekne parklarla denizcilikte yeni dönemi başlatan İSPARK, sahillere gelişi güzel bağlanan babaların da varlığa son verdi. Kıyıdan açıkta tekne parklar yaparak sahilleri de vatandaşların kullanımına açtı.

Bu haber toplam 7325 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT