Böbrek Taşı Belirtileri ve Böbrek Taşı Kırdırma

Böbrek Taşı Belirtileri ve Böbrek Taşı Kırdırma

Birçok insanda görülebilen böbrek taşı, önlem alınmadığı takdirde çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden böbrek taşı şüphesi yaşadığınız ilk andan itibaren doktor gitmenizde fayda var. Böbrek taşı birkaç şekilde kendisini belli eder. İşte o böbrek taşı belirtileri:

Ağrı

Böbrek taşı belirtileri arasında en sık yaşanan belirtidir. Oldukça şiddetli yaşanan bu ağrılar, azalıp çoğalmakta ve aniden yaşanabilmektedir. Ortalama 20-60 dakika arasında yaşanan bu ağrılar böbrek taşı varlığının belirtisidir. Eswl denilen yöntem ile kırılacağı gibi, böbrek taşı ameliyatı ile de sorun giderilebilir. Bu tamamen taşı yeri büyüklüğüne bağlı ameliyat gerekip gerekmediği belirlenir.

Kanlı İdrar

İdrarda kan gelmesi böbrek taşının varlığının bir belirtisidir. Bazı durumlarda bu kan apaçık belirli olmasa da yapılan tetkiklerde idrarın kanlı olduğu görülebilir.

Kum

İdrardan kum veya ufak taş şeklinde küçük parçaların gelmesi de böbrek taşının en kuvvetli belirtileri arasında yer almaktadır. Kum biçiminde görülen ürik asit taşları, bazı durumlarda ani idrar tıkanıklığına yol açabileceğinden dayanılmaz sancılara da yol açabilir.

Diğer Belirtiler

Tam anlamıyla böbrek taşının kesin belirtileri olmasa da bulantı, kusma idrar yaparken yanma gibi şikâyetlerde böbrek taşı belirtisi olabilmektedir. Böbrek taşlarından bazıları idrar kanalına yapışarak bu bölgede iltihaplanmaya yol açmaktadır. Böbrekte yer alan büyük boyuttaki taşlar ise böbreklerde kronik iltihaba ve sonrasında da böbrek yetmezliğine neden olabilmektedir.

Böbrek Taşı Kırdırma

Böbrek taşı teşhisi sonrasında zaman kaybetmeden tedavisine başlanılması gerekmektedir. Birçok tedavi yöntemi vardır ve bunlardan biri de böbrek taşı kırdırmadır. Taş kırma işlemi hastaların birçoğunda uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Taş kırma işlemi böbreğin içinde ve üreterin üst kısmında bulunan taşlar için ideal bir tedavi yöntemidir. Ancak 2 cm’den büyük, sert olan veya böbreği tamamen dolduran taşlarda bu işlem yeterli olmayacaktır. Taş kırma işleminde röntgen ışını veya ultrason kullanılarak işleme başlanılır. Taşa direkt etki eden yüksek enerjili şok dalgası,  iç organa veya dış cilde zarar vermeden taşı parçalamaktadır. Bu işlem sonrasında kırılan taşlar idrar yolundan dışarıya atılmaktadır.  Günübirlik bir tedavi olan böbrek taşı kırdırma yöntemi ile hem taşlarınızdan kurtulabilirsiniz hem de anında işlerinizin başına dönebilirsiniz. http://taskirmamerkezi.net/

Bu haber toplam 4776 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık