Blackberry için 10 ücretsiz program

Blackberry için 10 ücretsiz program
Blackberry’ler için pek çok ücretsiz yazılım var. İşte olmazsa olmaz olan 10 tanesi..

 

1. Facebook For Blackberry
"Facebook uygulamasına ne gerek var mobil site üzerinden giriyorum işte" diyorsanız bir daha düşünün. RIM tarafından ücretsiz olarak Blackberry kullanıcılarına sunulan Facebook uygulaması Blackberry'nizi Facebook'la entegre etmenizi sağlıyor. Nasıl mı?
 
Facebook mesaj ve duyurularını Blackberry'nin gelen kutusundan takip edebiliyorsunuz. Mesaj atar ya da mail gönderir gibi Facebook kişilerinize mesaj gönderebiliyorsunuz.Blackberry adres defteriniz Facebook'la entegre oluyor, Facebook kişilerinizin resimleri, iletişim bilgileri ve Facebook adları adres defterinizde görünür oluyor.Katılacağınız etkinlikler otomatik olarak Blackberry takviminize ekleniyor.
 
2. Viigo
Viigo bir mobil RSS okuyucu ve Podcast dinletici. Program kurulduğunda size pek çok kanal sunuyor. Bu kanalları kullanarak dünyanın herhangi bir yerindeki hava durumundan, uçak seferlerine, tuttuğunuz takımın avrupa fikstüründen BBC'nin sesli haberlerine kadar pek çok bilgiye ulaşmak mümkün.
 
Elbette takip ettiğiniz bir blog'un ya da gazetenin feed'lerini takip edebilmeniz için elle feed adresi ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca programın beğendiğiniz feed'leri kaydetme imkanı da var.
 
Son olarak Viigo'da hazır gelen Türkçe kanal yok, ancak Viigo Google Reader kanallarınızı alabiliyor. Bu sayede yerli gazeteleri ve blogları Google Reader'dan seçip Viigo'ya aktarmak mümkün.
 
3. Übertwitter
Bu program Blackberry için en kapsamlı Twitter uygulaması. Twitter sitesini kullanarak yaptığınız herşeyi bu programla yapabiliyorsunuz. Tweet'lemek için birebir.
 
4. Upvise Notebooks
Blackberry kendi not alma uygulamasına sahip, ancak bu uygulamanın en büyük sorunu BES kullanmadan OTA (Over the Air, yani bilgisayara bağlanmadan) bilgisayarınızla senkronize edilememesi. Blackberry için Evernotes gibi OTA not uygulamaları da var ancak bunlar da notları sunucuda saklıyor, telefonunuza kaydetmiyor. İşte Upvise'ın farkı burada notlarınızı telefonunuza kaydediyor, ve klasörler halinde gruplayabiliyorsunuz. Kayıt işlemi gerçekleştiği anda Upvise notlarınızın bir kopyasının da sunucuya gönderiyor. Bu sayede telefonunuzda aldığınız bir notu bilgisayarınızdan Upvise sitesine bağlanıp değiştirebiliyor ve değişmiş halini daha sonra telefonunuzda görebiliyorsunuz. Üstelik notlarınız telefonun hafızasına da kaydedilmiş olduğundan kapsama alanı dışında bile olsanız notlarınız üzerinde çalışabiliyorsunuz.
 
5. Google Maps
Harika bir navigasyon uygulaması. Bu program GPS ve A-GPS kullanarak yerinizi gösteriyor, istediğiniz bir noktaya araçla ya da yürüyerek rota çizebiliyor. Haritalar gayet doğru ve detaylı.
 
Yeni eklenen katmanlar özelliği sayesinde haritada yer alan önemli yerler hakkında Wikipedia bilgisi alabiliyor, Latitude üyesi arkadaşlarınızın nerede olduklarını haritadan takip edebiliyorsunuz.
 
6. Flycast
Pandora ve Slacker gibi radyo servislerinin hizmet vermediği ülkemizde mobil cihazınız için bir radyo uygulaması bulmak kolay değil. İşte Flycast bu boşluğu dolduruyor.
 
Programa kayıtlı pek çok kanal var. Kanal indeksini kullanarak ya da arama yaparak janrınıza uygun kanalları seçiyor, favori kanallarınıza ekliyor ve birini dinlemeye başlıyorsunuz. Parçaları dinlerken albüm kapağını görebiliyor, parçanın ve sanatçının adlarını okuyabiliyorsunuz. Programın stream özelliği çok başarılı, saatlerce kullandığımız halde yayında kesilme ya da takılmaya hiç tanık olmadık.
 
Program 1,5 saate kadar müzik yayınını tampon bellekte saklıyor, böylece bir kaç şarkı geriye gitmek veya kapsama alanı dışına bile çıksanız yayını dinlemeye devam etmek mümkün oluyor.
 
7. Dictionary.com
Harika bir sözlük uygulaması. Aradığınız İngilizce kelimenin açıklamasını okuyup, telaffuzunu dinleyebiliyorsunuz. Tesearus özelliği sayesinde yakın kelimeleri görebiliyor, Word of the day özelliğini kullanarak her gün yeni bir kelime öğrenebiliyorsunuz.
 
8. Google Talk
Google Talk için Blackberry Client'ı. QWERTY klavyeli bir mobil cihaz kullanıyor olmanın verdiği keyifle arkadaşlarınızla Google üzerinden sohbet ediyorsunuz. Konuşma geçmişini görüntülemek, konuşma geçmişini e-mail olarak almak ve son twit'inizin Google Talk durumu olmasını sağlamak mümkün.
 
9. Forward Reply and Edit
Blackberry'nin ilginç özelliklerinden biri reply ya da forward ettiğiniz bir mesajı editleyememeniz. Bu programcık bu sorunu aşmanıza yarıyor. Mesaj menüsüne kendi kısa yollarını ekleyerek Reply ya da Forward ettiğiniz mesajı editlemenize imkan sağlıyor.
 
10. Google Sync
Google Sync görünüşte çok basit bir program ancak yaptığı iş çok önemli Blackberry'nizdeki kişileriniz ve takviminizi Gmail hesabınızla senkronize ediyor. İşin güzel yanı Google Sync'in PC'nizde çalışan bir versiyonu da var bu sayede PC'niz, mobil cihazınız ve mobil cihazınız senkronize olmuş oluyor. Bu konuyla ilgili olarak "Ofisinz Cebinizde" yazımızda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
 
Bonus : Later Dude
Yanıtlayamadığınız çağrılara geri dönmeyi unutuyor musunuz? Bu küçük ama ultra faydalı programcık bu sprununuzu çözüyor. Arama logunda ya da telefon rehberinde herhangi bir çağrının üzerinde BB tuşuna bastığınızda açılan menüde remind me later opsiyonunu seçiyor ve ne kadar sonra hatırlatması gerektiğini programa bildiriyorsunuz. O da zamanı gelince hatırlatıyor.

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT