'Bitiremiyorsanız, Sarıyer Belediyesi’ne bırakın'

'Bitiremiyorsanız, Sarıyer Belediyesi’ne bırakın'
CHP’li Fatik Eker hastane için Sağlık Bakanlığı'na böyle seslendi.

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fatik Eker, açılışı geciken Sarıyer Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanlığı’na böyle seslendi: “Siz bitiremiyorsanız bırakın Sarıyer Belediyesi yapsın” 

CHP’li Fatik Eker, Çayırbaşı’nda inşaatı devam eden Sarıyer Devlet Hastanesi’nin gecikmesini belediye meclisine taşıdı. Sarıyer’de sağlık sorunlarının ciddi boyuta ulaştığını ve mevcut hastanelerin buna cevap veremediğini dile getiren CHP’li Eker, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Grubuna gecikmenin nedenlerini sordu. 

Bitiremiyorsanız bırakın Sarıyer Belediyesi yapsın
Kürsüde yaptığı konuşmaya “AKP grubu aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum” diyerek başlayan Eker, sözlerini “2012 yılında Çayırbaşı eski Tekel fabrikası arazisinde yapılmasına karar verilen İstanbul’un en büyük ve en donanımlı hastanesi olarak tanıtılan, temeli dönemin Sağlık Bakanı tarafından atılan 350 yataklı devlet hastanesi inşaatı söz verilen 2014 yılında bitmemiştir. Ne zaman biteceği de belli değildir. Sarıyer’de sağlık sorunları ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Sarıyer’deki hastaneler artık ihtiyaca cevap verememektedir. Ben bir eczacı olarak soruyorum; sağlıkta iyileştirme yaptığını söyleyen bir hükümet hala bir hastane inşaatını söz verdiği bir sürede bitirememiştir. Ne zaman bitireceği de belli değildir. Bu nasıl bir iyileştirmedir? Eğer bu inşaatı bitiremeyeceklerse burayı Sarıyer Belediyesi’ne devretsinler. Belediye Başkanımız Şükrü Genç, 1 yıl içerisinde bu inşaatı tamamlayarak rahatlıkla halkımızın hizmetine sunacağına inanıyorum” diye tamamladı.

 

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6659 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum