Binlerce Sarıyerli Belediye Meclisi’ne çıkartma yaptı

Binlerce Sarıyerli Belediye Meclisi’ne çıkartma yaptı
Sarıyer’deki gecekondularda oturan binlerce kişi Sarıyer Belediye Meclisi’ne gelerek ellerindeki tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi için meclise önerge verilmesini istedi.

Sarıyer’de yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren ve halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanunun iptali geçtiğimiz yıl torba yasayla 3 yıl süreyle uzatılmıştı. Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı mahalle dernekleri, geçtiğimiz Mayıs ayında meclis toplantısına gelerek gecekonduların üzerinde bulunanlara devrinin sağlanması için Sarıyer Belediye Meclisi’ne önerge verdirtmişlerdi. Önerge iki partinin de desteği ile kabul edilmişti.

foto_galeri_logo.gif

Yeni önergeyle yetki Sarıyer Belediyesi’ne verildi 
Sarıyer’in birçok mahallesinde toplanan binlerce kişi yine mülkiyet sorunlarının çözümü için Sarıyer Belediye Meclisindeydi. Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı mahalle dernekleri,  Şubat ayının ilk toplantısında yeniden Sarıyer Belediye Meclisi’nde katılarak, 2981 sayılı kanun çerçevesinde yapılması istenilen düzenlemeler konusunda Sarıyer Belediyesi’nin yetkili kılınmasını istedi. AK Parti ve CHP grubuyla görüşen yetkililerin isteği üzerine meclis başkanlığına önerge verildi. CHP adına Grupbaşkanvekili Gökan Zeybek, AK Parti adına da Grupbaşkanvekili Nurettin Çelik'in konuşmalarından sonra önerge oy birliği ile kabul edildi. 

"Artık tapularımızı verin"
Toplantıya katılan vatandaşlar ise ellerindeki tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi için çalışma yapılması ve meclisin bu yönde karar almasını istedi. Sarıyer Manşet’e konuşan vatandaşlar, “Yıllardır bu beklenti içinde yaşıyoruz. Devlet bize verdiği belgeleri kabul etmiyor. Her gelen söz verip gidiyor. Bizi unutuyorlar. Bu yasa 3 yıl uzatıldı. Üzerinden bir yıl geçti. Süre dolmadan sorunu çözsünler. Yeter artık tapularımızı istiyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 5662 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT