Betül İstanbullu'nun 5 temel hedefi

Betül İstanbullu'nun 5 temel hedefi
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu birçok önemli projesinin yanı sıra, özellikle kadınlara yönelik projeleriyle dikkat çekiyor.
Kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarıyla tanınan CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu birçok önemli projesinin yanı sıra, özellikle kadınlara yönelik projeleriyle dikkat çekiyor. Toplumda kadınların temel sorunları üzerinde duran İstanbullu' nun yerel yönetici olarak sunduğu çözüm önerileri ise toplumun her kesiminden ilgile karşılanıyor.
 
Kadın sorununun bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunu olduğunu belirten İstanbullu, "Kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği sağlamak Çağdaş Demokratik Cumhuriyetimizin en önemli koşuludur. Bunu gerçekleştirmek için de yerel yönetimlerin seferber edilmesi gerekmektedir. Kadınların yalnızca kâğıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarını, eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit olarak yaşamalarını savunmaktayız" dedi.
 
Kadınların karşı karşıya kaldıkları başlıca sorunları
 
Türkiye'de ve Sarıyer'de bugün kadınların karşı karşıya oldukları öncelikli sorunları dört başlıkta ele alan CHP'li İstanbullu, "Ailede, işte ve sokakta şiddet tehdidi, Ekonomik bağımsızlığın olmaması, Nitelikli eğitim olanaklarının yetersizliği, Karar alma süreçlerine katılım eksikliğidir" diye konuştu.
 
Güçlü Kadın Güçlü Sarıyer İçin 5 Hedef
 
Belediye başkanı olduğu takdirde hedefinin;  öncelikle bu sorunları aşabileceğimiz yapıcı ve sonuç alıcı projeler hayata geçirerek Sarıyer'i, kendi hayatını belirleyebilen özgür ve güçlü kadınların ilçesi haline getirmek olduğunu vurgulayan İstanbullu; Güçlü Kadın Güçlü Sarıyer İçin 5 Hedefinin olduğunu söyledi.
 
Hedef 1: Kadın Sığınma Evi
 
Aile içi şiddet nedeniyle can güvenliği ve barınma sorunuyla karşılaşan mağdur kadınlarımıza ve çocuklarına Sarıyer'de 'Kadın Sığınma Evi' açacağız. Bu evlerde psikolojik yardım ve hukuki danışmanlık hizmetleri vereceğiz.
 
Hedef 2: Kadınlara Öncelikli İstihdam
 
Sarıyer'de kadınlara yönelik Mesleki Eğitim Kursları işgücü piyasasındaki ihtiyaca yönelik olarak düzenlenecektir. İstihdam garantili bu kursları takiben kadınların istihdamı izlenecektir. Sarıyer Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde öncelikle kadınlar istihdam edilecektir. Evinde yarı zamanlı olarak çalışmak isteyen kadınlarımızın istihdam edilmelerini sağlayacak Kadın İstihdamı Bilgi Sistemi kurulacaktır.
 
Hedef 3: Kadın Girişimciliği
 
Kadınlar günümüzde giderek daha çok kendilerine güvenmekte ve yaşamlarını kendi istedikleri şekilde düzenlemek istemektedir. Bunun için küçük ve orta ölçekli her kadın girişimi desteklenecek, kadınların işlerini daha geniş kitlelere yayabilmelerini sağlamak amacıyla Sarıyer Belediyesi olarak tüm teknik imkânlar sağlanacaktır. Kadınlarımızın evlerinde ya da atölyelerde yapacakları çalışmaları tüm Dünya'ya pazarlamaları ve satış yapabilmeleri için Sarıyer Belediyesi tarafından El Emeği Online Satış Sistemi kurulacaktır.
 
Hedef 4: Kadınların Karar Alma Süreçlerine Aktif Katılımı
 
Kadınların karar alma ve yönetim süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla Sarıyer'de Kadın Konseyi kuracağız. Ev hanımlarının yönetim kademelerinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlayacağız. Sarıyer'e yönelik sadece kadınların katılabileceği Proje Yarışması düzenlenecek ve her yıl kazanan projenin sahibini Projenin Yönetici olarak atayarak çalışmanın hayata geçirilmesini Sarıyer Belediyesi olarak sağlayacağız.
 
Hedef 5: Kadınlara Yönelik Sosyal Hizmet Projeleri
 
Sarıyer Belediyesi tarafından öncelikli olarak ev hanımlarına yönelik sosyal yardım yapılacaktır. Belediyemiz tarafından Sarıyer'de çocuklarını özel kreşlere gönderemeyen ailelere yönelik her mahalleye çocuk kreşleri açılacaktır. Kreşe gidemeyen çocuk kalmayacaktır.  Yeni Annelere yönelik olarak, bebeklerini bilinçli yetiştirmeleri amacıyla Sarıyer Belediyesi Psikolojik Destek Merkezi düzenli olarak hizmet verecektir ve bu yönde yeni annelerimize eğitimler verilecektir.  Engelli annelerin çocuklarını emanet edebileceği uluslararası standartlarda bir ücretsiz Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi Sarıyer Belediyesi tarafından kurulacaktır. Yerelden başlatacağımız "Güçlü Kadın Güçlü Toplum" hareketi çok değerli bir örnek olarak tüm Türkiye yerel yönetimlerini ve genel yönetimini cesaretlendirecektir.

Bu haber toplam 3940 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT