Betül İstanbullu yine farkını gösterdi

Betül İstanbullu yine farkını gösterdi
Betül İstanbullu, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yine en çok dikkat çeken isim oldu.
Kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarıyla bilinen ve CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığı döneminde de kadınlara yönelik projeleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Betül İstanbullu, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yine en çok dikkat çeken isim oldu. İstabullu’nun “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” ismiyle Twitter’da açtığı hashtagi kısa sürede dünya sıralamasına girdi.
 
tt1.jpg
 
Twitter’da günün en çok konuşulan ismi olan Betül İstanbullu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili mesajında şunları söyledi: “Türkiye'nin aydın bir kadını olarak, kadın haklarının tam olarak korunduğu, kadının sosyal yaşamdaki yerinin garanti altına alındığı, ekonomik ve sosyal hayata güçlü bir şekilde katıldığı, özgürlüklerinin korunduğu bir toplumsal düzen istiyorum. Kadın haklarına yalnızca kağıt üzerinde değil, somut olarak maddi hayatın pratiğinde de saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. Gelecek yıllarda kadının toplumda hak ettiği yere kavuştuğu, kadına yönelik ayrımcılığın da tam olarak ortadan kalktığı günler göreceğimize inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. 
 
Bugüne özel olarak sosyal medyada yaptığımız #GüçlüKadınGüçlüTürkiye hashtag’i kısa sure içerisinde sosyal medyada karşılığını bulmuş ve en çok konuşulan konular listesine en üst sıradan girmiştir. 
 
Bugün olduğu gibi bugünden sonra da Türk kadınının sesini en ileri seviyede duyurmaya, ülkemizi kadın hakları konusunda dünyanın en ön sıralarına ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğim"
 
tt2.jpg

Bu haber toplam 4169 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT