'Belediyeciliğin mutfağında yetiştim'

'Belediyeciliğin mutfağında yetiştim'
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu canlı yayında neden aday olduğunu anlattı.
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu, CEM TV’de yayınlanan “Yaşamın İçinden” programında neden aday olduğunu ve Sarıyer ile ilgili projelerini anlattı. Programın sunucusu Nilgün Bakkaloğlu’nun sorularına büyük bir içtenlikle cevap veren İstanbullu’nun özellikle kadınlara yönelik projeleri dikkat çekiyor.
 
Belediyeciliğin mutfağında yetiştim
İstanbullu “Neden belediye başkanlığı?” sorusuna şöyle cevap veriyor: “Belediyenin içerisinde yıllarca görev yaptım işin mutfağındaydım. Doğru yer doğru zaman Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bir devrim yaptı. Kadın kotası çok önemli bir nokta. Bu kadınlar için çok önemli bir adım. Biz kadınlar üretkeniz her şeyin üstesinden geliriz. Biz dünyaya daha farklı bakıyoruz. Bu gözle yaşadığınız ilçeyi seviyorsanız eğer, İstanbul tutkum Sarıyer’i daha fazla seviyorum. ‘Sarıyer aşkına’ diyerek yola çıktım. Bir anne gözüyle kadın gözüyle Sarıyer’i nasıl görebilirim dedim ve yıllarca biriktirdim daha sonra aday oldum. Çevremden çok olumlu tepkiler alıyorum. Özellikle erkeklerden de çok destek alıyorum. Erkekler de ‘artık Sarıyer’e kadın eli değsin’ diyorlar.”

istanbulluvideo.jpg
 
“Kadınlar siyasete girmeli”
Daha önce kadınlara yönelik yaptığı sosyal çalışmalara da değinen İstanbullu, “Kadınelihaber ve Kadınelisiyaset olmak üzere iki tane sitemiz var. Kadınları siyasete birazcık çekmeyi amaçladık. Siyasette neler oluyor neler bitiyor bu konularda kadınlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
“Başkan olsam da kadınlarla sabah kahvelerini bırakmayacağım”
İstanbullu sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz kabul günleri de düzenledik bu günlerde hanımlarımıza küresel ısınmayı anlattık. TEMA Vakfı işbirliğiyle, elektriği suyu kullanan kadın, aslında ekonomiyi yöneten kadın. En büyük ekonomist kadındır. Kabul günlerinde her siyasi görüşten insanlar var. O dostluk bambaşka bir şey. Sadece seçim dönemlerinde kadınlar gündemde olmasın her zaman olsun istiyoruz. Belediye başkanı olduğum zaman sabah kahvelerini asla bırakmayacağım. Hanımlarımızla her zaman bir araya gelip kahvemizi yudumlayacağız. Kadınların fikirleri çok çok önemli. Onlar olmadan olmaz”.
 
“Kavgalı değil kahveli siyaset”
Yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren İstanbullu; “Kavgalı değil Kahveli siyaset diye bir programımız oldu. Siyasilerle halkımızı bir araya getirdik. İlk konuğumuz milletvekilimiz Şafak Pavey’di. İkinci konuğum ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’dü. Çok güzel ve geniş katılımlı toplantılar düzenledik” dedi. 

‘Sarıyer marka ilçe olacak’
Sarıyer’in çok özel bir ilçe olduğunun altını çizen İstanbullu; “ Çok uzun bir sahil şeridi var. Turizm konusunda da sosyal belediyecilik konusunda da marka ilçeyi hak eden bir yerdir Sarıyer. Sahilimiz çok güzel ama yeteri kadar kullanılamıyor” dedi. 
 
Kadınlara yönelik projesi dikkat çekici
Kadınlara yönelik projesini de anlatan İstanbullu, “Kadınlarımızın el emeklerine değer veriyoruz. Bu noktada kadınlarımıza yönelik projemiz var. İki tane tırımız ihtiyaç sahibi hanımlarımıza hizmet edecek. El ürünleri, yemek veya bambaşka çeşitler bu tırlarla mahallelere gidecek ve satış yapacaklar” dedi.

Bu haber toplam 9700 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT