Belediye Meclisi’nden ortak Kudüs tepkisi

Belediye Meclisi’nden ortak Kudüs tepkisi
ABD Başkanı Donald Trump’ın ''Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıyoruz'' şeklinde açıklamalarına bir tepki de Sarıyer Belediye Meclisi’nden geldi.

AK Parti ve CHP yaptıkları ortak açıklama ile karara tepki gösterdiler. Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, toplantıda AK Parti ve CHP’nin aldığı ortak karar metnini okudu.

Nurettim Çelik; “Meclis olarak birliktelik oluşturduk”

Meclis toplantısının ardından bütün meclis üyeleri toplanarak basın açıklaması yaptılar. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, “Gerçekten güzel bir birliktelik sağlayarak meclisimizde bulunan iki siyasi parti olarak birlikte, oy birliğiyle bir gündem maddesi oluşturduk. Bu yaşanan olumsuzlukları hep beraber telin ettik. Bu konuda emeği geçen Filistin halkına buradan destek veren tüm meclis üyelerime parti ayrımı yapmaksızın teşekkür ediyorum. Dileğimiz mazlumların mağdur olmaması, sıkıntı yaşamaması ve daha rahat bir dünyada yaşamasını diliyoruz” dedi.

Gökan Zeybek; “Kudüs’ün statüsünün değişimine karşı çıkıyoruz“

CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek ise; “Belediye meclisimizde bütün İslam alemi açısından önemli bir kararı oy birliği ile almış bulunuyoruz. Yüz yıllarca Türklerin hâkimiyetinde olan ve bütün inanç gruplarının özgürce ibadetlerini yaptıkları kutsal sayılan Kudüs’ün statüsünün değiştirilmesiyle ilgili ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’e Büyükelçiliği taşıma kararını Belediye meclisimizdeki CHP ve AK Parti grupları olarak protesto ettiğimizi ve kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu topraklarda yaşayan inançları ne olursa olsun bütün halkların barış ve kardeşlik içinde yaşamalarını diliyorum. Türkiye’de 80 milyon insan Kudüs’ün statüsünün değişimine karşı çıkıyor. Bu sesin Sarıyer Meclisi’nde güçlü bir biçimde çıktığının bilinmesini istiyoruz. Bu birliğin bütün Müslüman topluluklar ve devletler tarafında aynı biçimiyle sergilenmesini, ABD’nin bu kararını yanlış bulan, bunun geriye alınmasını talep eden diğer ülkelerin de desteklerini ve çabalarını devam ettirmelerinin gerektiğine inanıyorum. Bu karar neticesinde tüm meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 3532 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT