Belediye Meclisinde Sarıyer Spor Kulübü otobüsü tartışması 

Belediye Meclisinde Sarıyer Spor Kulübü otobüsü tartışması 
Sarıyer Spor Kulübü’nün logosunun bulunduğu belediyeye ait otobüsün “Adalet Yürüyüşü”ne götürülmesine yönelik sosyal medyada yaşanan tartışma Sarıyer Belediye Meclisi’ne taşındı.

AK Partili Hüseyin Coşgun konuyla ilgili önerge verirken, CHP’li meclis üyeleri Mustafa Balcı, Mustafa Bakır ve Gökan Zeybek, Coşgun’a cevap verdi. 

Hüseyin Coşgun, “Kulübün otobüsü neden gönderildi?”

Konuyla ilgili meclis başkanlığına önerge veren AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun: “Birçok etkinliğe belediyemiz otobüs tutabiliyor. Bolca Nine gezisi için 8 otobüs tutan belediyemiz neden "adalet" adlı yürüyüş için Sarıyer Spor Kulübü otobüsünü gönderiyor? Seçim üzeri genel başkanınıza "Tüm Sarıyer arkamda" imajı vermeye çalıştıysanız biz bunu kınıyoruz. Sarıyer’in en büyük markası olan Sarıyer Spor Kulübü’nün siyasetten uzak tutulmasını istiyorum. Belediyemizin Sarıyer taraftarına bir özür borcu olduğunu düşünüyorum. Sözde adalet yürüyüşünün neden yapıldığı beni hiç ilgilendiriyor, isteyen kanunlar nizamında istediği yere yürüyüş yapabilir. Bu halk 15 Temmuz’da nerede yürüyüp nerede duracağını göstermiştir. Belediyemize ait kaç araç bu organizasyona gönderilmiştir? Sarıyer’den bu yürüyüşe katılan kaç belediye personeli vardır? Tüm bu giderler nasıl karşılanmıştır?”diye sordu. 

Mustafa Balcı; “Sarıyer Kulübü’ne üye bile değilsiniz” 

AK Partili Hüseyin Coşgun’a CHP Meclis Üyesi Mustafa Balcı kürsüden cevap verdi. Sarıyer Spor Kulübü’nde iki dönem yöneticilik ve divan kurulu üyeliği yaptığını belirten Balcı; “Sizlerin de Yenikapı mitinglerinizde neler yaptığınızı hepimiz biliyoruz. Sarıyer Spor Kulübü’nde hangi siyasetin ne yardımı yaptığını çok iyi biliriz. Biz bu otobüsü her türlü açılışlarda, gezilerde kullandık. Her partinin hizmetine verdik. Kuran kurslarına gönderdik. AKP İlçe Başkanlığı’na getirdik bu otobüsü diğer illere seyahatler yaptırdık. Sarıyer kulübünü ilgilendiren şeyler kulüp kongresinde konuşulur bunun yeri belediye meclisi değildir. Belediyeye ait olan bu otobüsün üzerine Şükrü Genç’in fotoğrafını koysak bu sefer de ne yapıyorsunuz diyeceksiniz. Bunları konuşurken dikkatli olmanız gerekir. Hiçbiriniz Sarıyer Spor Kulübü’ne üye bile değil haliyle geçmişi hiç bilmiyorsunuz” diye cevap verdi.  

Gökan Zeybek, “Sarıyer kulübü tüm sorunlarını belediye üzerinden çözmüştür”

AK Partili Hüseyin Coşgun’a bir cevap da CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek’ten geldi. Sarıyer Spor Kulübü’nün bugüne kadar tüm sorunlarını Sarıyer Belediyesi üzerinden çözen bir kulüp olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Sarıyer Spor Kulübü’nü siyasetin dışında tutmak isteyen kişiler Şükrü Genç’in dışında diğer tüm belediye başkanlarının kulüp başkanı da olduğunu bilmiyor mu acaba? Nasıl kulübü siyasetin dışında tutulabilir? Bunu belediye başkanları isteyerek de yapmadılar. Kulüp üyeleri kulübün anahtarını getirip belediye başkanına vererek siyaset emrine geçirdikleri için oldular. Süreçleri iyi bilmek gerekir” dedi.

Sarıyer kulübünün de adalete ihtiyacı var

İki sezondur Sarıyer’in üst lige çıkması hakem kararlarıyla engellendiğini belirten Zeybek, “Sarıyer kulübünün de adalete ihtiyacı var. Türkiye’de hangi takımın üst lige çıkacağına, hangi takımın alt lige düşeceğine bazı mahvellerde karar veriliyor. Siyaset olmasa bir mahalle takımı Süper Lig’de olmazdı. Diyarbakır, Erzurum ligde değil de, AKP’li siyasetçilerin veya çocuklarının yönettiği takımlar bu liglerde yer alıyorsa siyaset ile sporun iç içe olmadığını kimse söyleyemez” dedi.

Bu haber toplam 6164 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT