Belediye meclisinde gergin anlar!

Belediye meclisinde gergin anlar!
Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı yaklaşık 500 kişi meclis toplantısına gelerek, mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda hazırladıkları önergeyi meclise sundular.

Yaklaşan 7 Haziran Genel seçimlerin öncesinde, Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu’na bağlı yaklaşık 500 kişi meclis toplantısına gelerek, mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda hazırladıkları önergeyi meclise sundular. Siyasetçiler arasında çıkan sert tartışmalardan sonra mecliste gergin anlar yaşandı.
foto-galeri--foto-galeri.gif

2981 sayılı kanunun iptalinin 3 yıl süreyle uzatılmasından sonra, Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu, taşınmazların üzerinde bulunanlara devrinin sağlanması için belediye meclis toplantısına katıldılar. Dernek temsilcileri toplantı öncesinde partilerin gruplarını ziyaret ederek Sarıyer’de yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren konunun gündeme alınmasını istediler.
 
Sarıyer’in mülkiyet sorununu seçim öncesinde fırsata çevirmek isteyen siyasetçiler ise yaptıkları konuşmalarda birbirlerini suçladı. Meclis toplantısında önergenin sunulduğu sıralarda gergin anlar yaşandı. Salonu dolduran vatandaşların da tartışmaya katılmasıyla ortalık bir anda karıştı. Toplantıya 5 dakika ara verildi.  
 

Çelik; “Sarıyer’in tapularını Murat Karayalçın iptal ettirdi” 

Konuyla ilgili ilk sözü alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, Sarıyer’in tapularını CHP’nin engellediğini söyleyerek, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın SHP Genel Başkanıyken çıkan kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirdiğini söyledi. Çelik; “2981 sayılı yasa rahmetli Özal zamanında çıkartılan bir yasadır. Tapu tahsis belgesi alan vatandaşlarımız tapu alma noktasına geldiler. Şuanda CHP’nin il Başkanı olan Murat Karayalçın ve 109 arkadaşı Anayasa Mahkemesi’ne yasanın iptali için dava açtılar ve kararı durdurdular. Bu kanun çıktığında Sarıyer’de belediye başkanı Ali Sandıkçı idi. Öncelikle vatandaşın hisseli tapu arazilerinde bir çalışma yapmıştı. Kazım Karabekir, Bahçeköy ve Kilyos’ta örnek çalışmalar yapıyorlar ve vatandaşın kendi yaptığı yerleri hisse tapulu iken kendi tapularına kavuşuyorlar. Anayasa Mahkemesi kararından sonra bu işler bıçak gibi kesiliyor. O günden bu yana bu karardan dolayı Sarıyer’de hiçbir işlem yapılamadı. Mahalle derneklerimiz ‘bu uygulanır’ diyorlar. Biz, meclisin ilk günü, ‘AK Parti meclis grubu olarak vatandaşın lehine ne yaparsanız biz size destek olacağız, siz ‘engelleniyorum’ diyemeyeceksiniz’ dedik. Büyükşehir yetkililerinin ilçe belediye başkanına devri ile alakalı yasayı da Anayasa Mahkemesi’ne götürerek kim iptal ettirdi? Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla bunu siz yaptınız” dedi. 
 

Çelik; “Yasanın süresini AK Parti uzattı“

AK Parti olarak Sarıyer halkının sonuna kadar Sarıyer’de kalmasını istediklerini vurgulayan Çelik, “2981 sayılı yasanın süresi bitiyordu, kardeşlerimiz bize geldiler ve biz bu konuyu TBMM gündemine getirerek torba yasa ile birlikte ilgili yasanın süresinin de uzatıldığını sağladığımız noktasını da paylaşmak istiyorum” dedi. 
 

Şükrü Genç, “Burada çocuk yok kimseyi kandıramazsınız”

Daha sonra söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Nurettin Çelik’in sözlerine sert bir şekilde cevap verdi. Şükrü Genç, “Sarıyer’de gecekondu mahallelerinde bekleyen sorunların ortak bir dille konuşulması gerekmektedir. Bu önergeyi hazırlayan mahalle derneklerimiz iki gruptan ayrı ayrı cevap yerine tek bir cevap almak istemekteydiler. Benzer önergenin; bir protokol olarak yerel seçim öncesi başkan adaylarına imzalatılmasından dolayı geçtiğimiz mecliste, ‘bunu nasıl imzaladın’ diyenler bugünde karşıma geçip samimiyetsiz konuşmalar yapıyorlar. Nurettin Bey, böyle bir önerge ortak bir şekilde verilmesi gerekirken neden fırsatçılık yapıp kürsüye çıkarak neden olayı AK Parti, CHP, Murat Karayalçın’a getirdiniz. Bu işin arkasında kendi sorumluluğunuzu hiç unutmayın. Burada çocuk yok kimseyi kandıramazsınız” dedi. 
 

Belediye başkanlığına havadan gelmedim

Nurettin Çelik’in, “Yasayı vatandaşımızın sorunları çözülsün diye AK Parti erteletti” sözlerine ise Şükrü Genç, “Ben belediye başkanlığına havadan gelmedim. Bu mücadelenin yıllardır içindeyim. Yapılmaya çalışılan kamulaştırmaya karşı yıllarca mücadele verdim. 2981 sayılı yasanın kaldırılması 3 yıl ertelendi. Bu ertelemede herkesin katkısı oldu bunu neden söylemiyorsunuz. O önergede MHP’nin de CHP’nin de imzası var. Bu işin altında belediye başkanı olarak Şükrü Genç’in de adı var. AK Parti belediyeleri tarafından yapıldı denilen mahalleler icra tehdidi altındadır. Ecrimisillerle insanlar boğulmak istenmektedir. Bunları da konuşun. Vakıf arazilerinin devri ile ilgili Sarıyer Belediyesi’ne hiçbir zaman yetki verilmedi. Yasa 2008’de çıktı, 2009’da CHP Sarıyer’de seçimi alınca yasa değiştirildi. Büyükşehir ilçe belediye başkanlarına yetki vermesi gerekirken, Beykoz’a verdiler ama Sarıyer’e vermediler. Beykoz Belediyesi’ne verilen yetki Sarıyer Belediyesi’ne neden verilmedi? Bizler 6 yıldır olduğu gibi, Sarıyer’de ne koşulda olursa olsun barışı, huzuru hakim kılmaya devam edeceğim” diye cevap verdi.
 

CHP grubundan Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun’a tepki 

Şükrü Genç’in konuşması sırasında AK Partilerin müdahalesiyle gerginlik yaşandı. Vatandaşların da tartışmalara katılmasıyla meclisi yöneten CHP’li Hüseyin Coşkun 5 dakika ara verdi. CHP’liler, Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun’a ara verdiği için kızınca CHP Grubu gerildi. Coşkun’un “Bana işimi öğretmeyin” sözlerine ise CHP grubundan “Bunun hesabını ödersin” şeklinde cevap geldi.

foto-galeri--foto-galeri.gif

 

Bu haber toplam 5573 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum