'Başkanın tek projesi selfie yapmak'

'Başkanın tek projesi selfie yapmak'
Gençlik kontenjanından meclis üyesi olan Adem Özel’den önemli açıklamalar...

Gençlik kontenjanından AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Adem Özel, “Sarıyer Belediyesi’nin gençlere yönelik hiçbir çalışması yok. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in gençlere yönelik tek projesi selfie yapmak” dedi. 

Adem Özel, Sarıyer Manşet’e önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer Belediyesi’nin gençlere yönelik hiçbir çalışmasının olmadığını belirten Özel, “Sarıyer’de sadece gençlere ayrılan SAGEM’ler ile bir yapı var oda eski başkanımız Yusuf Tülün’ün başlattığı bir çalışma. Ondan başka çok geliştirilmiş gençliğe yönelik bir çalışma yok. Tabela değiştirerek ben gençlere bunu yaptım demek bana çok komik geliyor. 7 yıllık bir belediye başkanının daha profesyonel, daha akılcı işler üretmesi gerekiyor.  Ben yeni bir meclis üyesiyim. Ayrıca Gençlik ve Spor Komisyonu üyesiyim. Ama sadece kâğıt üstünde komisyonda toplantılar dahi yapılmıyor. Biz maalesef komisyon olarak bir çalışma yapıp belediye başkanına dahi sunamıyoruz. Sarıyer Belediye Bakanımızın gençler ile ilgili tek projesi yanlarına gidip selfie yapmak sonra da billboardlara bu fotoğrafları basmak. Selfie dışında bir şey göremiyoruz” dedi.

adem-ozel-manset.jpg
 
Gençler uyuşturucu batağında 
Çalışmaların sonuçsuz kaldığına değinen Özel, “Önceki yıl CHP ve AK Partili arkadaşlarımızın uyuşturucu ile ilgili bir çalışması oldu. Gençlerin uyuşturucuya bağlanmasının nedenleri ve yapılması gerekenler kitapçık haline getirildi. Ama maalesef tüm bunlar sadece bir kitapçık içinde kaldı. Gençleri uyuşturucudan uzaklaştırmak için belediyenin hiçbir gayretini göremiyoruz. Halen gençlerimiz bonzai batağının içerisinde. Bu yıl bu konuyla ilgili hiçbir komisyon toplantısı yapılmadı. Şuan da uyuşturucu ile mücadele durmuş durumda. Kitapçık yaptık olay bitti” diye konuştu.
 
Belediye gençler için aktivite alanları oluşturamıyor
Belediyenin Sarıyer’in fiziksel potansiyelini iyi değerlendiremediğini vurgulayan Özel, “Sarıyer’in fiziksel yapısına baktığımızda deniz ve ormanıyla gençlere hitap edebilecek, birçok kültürel ve sportif aktivitenin yapılabileceği bir yer. Çok değerli alanlara sahip sadece spor aletleri koyarak biz çalışma yaptık diyemezsiniz. Belediye Sarıyer gençliği için aktivite alanları oluşturamıyor beceriksiz” dedi.

Cevahir tesisleri hangi amaçla kullanılıyor
Mesela çok şikâyet geldiği için değineyim. Belediyenin Cevahir Spor Tesisleri var, ancak işletmesi için verilen tesislerin fiyatları ile Sarıyer’de ki lüks spor salonları ile eşdeğerde. Lüks otellerle aynı fiyat. Belediyenin amacı hizmet mi ticaret mi?  Orada sanki Sarıyer’e hizmet değil de, bir firmaya rant sağlamak için yapılmış. Belediyenin gençlere daha çok kolaylık sağlaması gerekirken, spora teşvik etmesi gerekirken,  bu fahiş fiyatlarla insanlar o merkeze gidemiyor.

Amatör spor kulüpler sıkıntı içinde 
AK Parti olarak amatör spor kulüpleri başkanlarımızla sürekli iç içeyiz. Birçok başkanımız lisanslarını bile çıkartamadıkları için maçlara çıkamadıklarını söylüyorlar. Belediye voleybola verdiği desteği yüzde birini bu kulüplere verse gençler için bir teşvik olur. Ama 7 yıldır aynı şikâyetler devam ediyor.  Başkanımız akıllı binasıyla övünüyor ama gençlere de akıllı projeler üretmek gerekiyor. Bizim izcilik kampı oluşturabileceğimiz bir nokta var. Beyoğlu Belediyesi bu konuda gençlerle çok güzel bir proje gerçekleştiriyor.  Ben bundan sonra tüm önergelerimle gençlere yönelik çalışmaların takipçisi olacağım.

 

Bu haber toplam 8554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT