Başkan Genç'ten Karadeniz turu

Başkan Genç'ten Karadeniz turu
Her yıl Ramazan ayında Anadolu topraklarını ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, geleneği bu yıl da sürdürdü.

Trabzon, Rize ve Atrvin’in ardından Kelkit Vadisi’nde köy köy dolaşan Genç, hemşerileriyle bayramlaştı.

Her yıl Kelkit Vadisi olarak bilinen bölgeyi ziyaret eden Başkan Genç, geleneği bu yıl da sürdürdü. Bu sene farklı olarak Trabzon ve Artvin’i de ziyaret eden Genç’in ilk durağı Trabzon oldu. Gezisine Rize ile devam eden Genç, Elmalı Köyü’nde gerçekleşen “Geleneksel 23.Kadir Gecesi İftar Yemeği’ne katıldı. Ardından yerel seçimlerin yenilendiği Artvin’in Yusufeli ilçesinde vatandaşlarla buluşan Şükrü Genç, her yıl olduğu gibi bayramın ilk gününde memleketi Şebinkarahisar’da babası Abbas Genç ve şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etti. Buradan Sivas’ın Suşehri İlçesi’ne hareket eden heyet geziyi Yukarı Çitlice Köyü ziyaretiyle noktaladı.

Başkan Genç’e Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Nadir Günday, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Nazmi Kabiloğlu, Ersin Şahin, İrfan Sandıkçı, Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat ve Sarıyer Spor Kulübü’nün eski yöneticisi Bayram Ali Koçoğlu da eşlik etti.

RİZE’DE EĞLENCELİ DİYALOG

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Karadeniz turuna çıkan Genç’in Trabzon’dan sonra  ikinci durağı Rize oldu. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’i makamında ziyaret eden Başkan Genç, Rizeli iş adamı ve eski vekil Ahmet Kabil’le de görüştü.  Elmalı Köyü’nde gerçekleşen “Geleneksel 23.Kadir Gecesi İftar Yemeği’ne katılan Genç, daha sonra köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti. Rize gezisinde dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Ada isimli minik kızla sohbet eden Başkan Genç, kendisine “Büyüyünce ne olmak istersin” sorusunu yöneltti. Ada’nın cevabı ise “Savcı olacağım çünkü adaleti sağlamak istiyorum” oldu. Küçük kızın cevabı karşısında hayranlık duyan Başkan Genç, “Ben Sarıyer’i çocuklarla yönetiyorum. Sarıyer’e gelip misafirimiz ol. Biz büyüklere adalet vermelisin” diyerek Sarıyer’de buluşma sözü aldı. Birbirlerinin telefon numaralarını alan ikilinin arasındaki sohbet renkli anlara sahne oldu.

YUSUFELİ’NE DESTEK

Rize’de başlayan turunu Fındıklı ilçesi ile devam ettiren Genç, burada Sabah Karadeniz Gazetesi Rize Temsilcisi ile bir röportaj gerçekleştirdi. Ardından CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile bir araya gelen Genç’in bir sonraki durağı Artvin’in Arhavi ilçesi oldu. Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nu ziyaret eden Genç, ardından Mehmet Bekaroğlu ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ile birlikte 2 Haziran’da seçimlerin yenileceği Yusufeli ilçesine hareket etti. CHP Yusufeli Belediye Başkan Adayı Avukat Barış Demirci ile görüşen heyet esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYADAN GELEN DAVETİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Anadolu’nun birbirinden güzel doğasını ve sıcacık insanlarını ziyaret etmeye Sarıyer Kireçburnu mahalle sakinlerinden Yusuf Mamuş’un Ayder yaylasındaki evine yaptığı taziye ziyaretiyle devam etti. Genç, Ayder esnafını gezip onlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Yine Ayder’de bulunan yüzlerce metre yükseklikten akan şelale ile çalışan, 300 yıllık taş değirmeni gezen Başkan Genç, burada mısır unu üretimi hakkında bilgiler aldı. Ardından aynı bölgenin başka bir tarihi eseri olan Zilkale gezildi. Gezide Başkan Genç’e; Rize CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ve Çamlıhemşin CHP İlçe Başkanı Cihan Kalay eşlik etti. Çevik Çay Fabrikası’nı da gezen Genç, iftar saatinin de yaklaşmasıyla beraber ünlü Andon Suyu’nun bulunduğu tesislere geçerek orucunu buradaki vatandaşlarla birlikte açtı. Gün, açılan oruçların ardından kendisini sosyal medya hesaplarından takip eden ve Genç’in Rize’de olduğunu gören bir vatandaşın evinde içilen çay ve hoş sohbetle son buldu.

SON İFTAR YEMİŞLİ KÖYÜ’NDE

Genç’in 3 Haziran günü ilk durağı Çayeli CHP İlçe Binası oldu. Arife günü gerçekleşen gezide Başkan Genç’e, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve CHP İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu eşlik etti. Bulunduğu yerdeki belediyelere ziyaretler gerçekleştiren Başkan Genç, yöredeki insanlarla da sohbet etti. Çayeli gezisinin ardından Derepazarı Belediyesi’ni ziyaret eden Genç, sonrasında Kalkandere’nin Çayırlı köyüne geçti. Kalkandere’de Başkan Genç’i Sarıyer İstinye’de yaşayan Emine teyze karşıladı. Genç’i evinde ağırlayan Emine teyzeyle yapılan sohbetin ardından, Ramazan ayının son iftarını yapmak için Yemişli köyüne doğru yola çıkıldı. Gecenin sonunda Başkan Genç'e, Yemişli Köyü Sosyal Dayanışma ve Organizasyon Platformu Yönetimi tarafından bir de plaket takdim edildi. 

ŞEBİNKARAHİSAR VE SİVAS'TA YOĞUN İLGİ

Konvoyla karşılanan Şükrü Genç, bayramın birinci günü doğduğu Suboyu Köyü'nde şehitlerin mezarlıklarını ziyaret etti, hemşerileriyle bayramlaştı. Şebinkarahisar ziyaretinin ardından Sivas'a geçen heyet Suşehri'nde dernek başkanları ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.  Başkan Genç, Suşehri’nin Yamaç Köyü’nde de çocuklar tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Genç, “Siz geleceğin cumhurbaşkanları olacaksınız”  dedi. Ardından Gökçekent Beldesi ve Yaygınsöğüt Köyü’nü ziyaret eden Şükrü Genç burada da vatandaşlarla buluştu. Ardından gittiği Yukarı Çitlice Köyü’nde dev bir pankartla karşılanan Genç vatandaşlarla bayramlaşarak gezisini noktaladı.

ic1-039.jpgic2-018.jpgic3-007.jpgic4-002.jpgic5-002.jpgic6.jpgic7.jpgic8-001.jpgic9.jpgic10.jpgic11-001.jpgic12.jpgic13.jpgic14.jpgic15.jpgic16.jpgic17.jpgic18.jpgic19.jpg

gezi-ic1.jpggezi-ic2.jpggezi-ic3.jpggezi-ic4.jpggezi-ic5.jpggezi-ic6.jpggezi-ic7.jpggezi-ic8.jpg

Bu haber toplam 4403 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT