Başkan Genç Rize'de afet bölgesinde

Başkan Genç Rize'de afet bölgesinde
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaşanan sel baskını ve heyelanın ardından Rize’ye giderek heyelandan etkilenen vatandaşları ziyaret etti.

Henüz Giresun Dereli’de yaşanan sel felaketinin yaraları sarılamazken Rize’de de felaket göz göre göre geldi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaşanan sel baskını ve heyelanın ardından Rize’ye giderek ilk önce Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’yi ardından ise heyelandan etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Temel sorunları biliyoruz diyen Başkan Genç; “Acil ve kalıcı önlemler almak zorundayız. Bu işin siyaseti yok partisi yoktur" dedi.

Geçtiğimiz yıl Giresun Dereli’de yaşanan ve 10’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği sel baskının üzerinden daha bir yıl geçmeden bir felaket haberi de Rize’den geldi. Şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel ve heyelan nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiği Rize’de yanlış yapılaşmanın geldiği nokta bir kez daha gözler önüne serildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İBB Başkan Danışmanı Baki Aydöner, İBB Mahalli İdareler Koordinatörü Bülent Akköse, Çayeli CHP İlçe Başkanı Vezir Kadıoğlu, İBB Avrupa 1. Bölge Kanal İşletme Müdürü Mahmut Akgün de peş peşe acı haberlerin geldiği Rize'ye gitti. Heyet ilk olarak Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çifçi'yi makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bölgede meydana gelen afetle ilgili bilgi veren Başkan Çiftçi, “Maalesef dere kenarlarına yapılan bazı yapılanmalar bizlere bu acıları yaşatıyor" dedi. İBB ekipleri ise bölgedeki tüm menfezleri temizledi. Ekipler aynı zamanda Büyükköy Çaykur Fabrikası’nda temizlik ve heyelan kaldırma çalışması yapıyor.

afet6.jpg

BU TARZ YAPILANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK GEREK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, "Bölgede ki tüm sorunların tespiti yapılmış. İyi bir çalışma yapmışsınız ancak bunları takip etmek ve bu tarz yapılanmanın önüne geçmek gerekiyor. Bu konuda mutlaka DSİ ile görüşülmesi gerekiyor. İyi bir çalışma ile bu tarz afetlerin önüne geçilebilir. Derelerin doldurulmasına ve önüne malzeme dökülmesine kesinlikle engel olmalıyız" dedi.

afet3.jpg

ACİL VE KALICI ÖNLEMLER ALINMALI

Başkan Genç ayrıca, "Bu felaketler bu coğrafyada hep var ve olacak. Ancak biz bunları en aza indirmeliyiz. Bu konuda halkımızı iyi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Aynı dili konuşuyoruz. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Bizim bu işi sizler kadar yaşamamız mümkün değil. Karadeniz’de yapılan her yol bahar geldiğinde yeniden yapılıyor. Dolayısıyla temel sorunları biliyoruz. Tespitini yapalım. Ne gerekiyorsa acil ve kalıcı şekilde olması için önlemler almak zorundayız. Bu işin siyaseti ve partisi yoktur" dedi.

afet4.jpgafet1.jpgafet5.jpg

Bu haber toplam 5302 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT