Başbakan Erdoğan: 'Biz Sarıyer'i beraber inşaa edeceğiz'

Başbakan Erdoğan: 'Biz Sarıyer'i beraber inşaa edeceğiz'
Başbakan Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer'de halka seslendi.

“CHP’nin yalanlarına inanmayın, onların işi yıkmaktır”

Erdoğan, "Büyükşehir'de Kadir bey, Sarıyer'de Sedat kardeşim, merkezi yönetimde de biz varız. Sarıyer’i hep beraber inşaa edeceğiz. Sedat kardeşimi size emanet ediyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyerde galerisi resim 3

Başbakan Erdoğan’ın İstinye’deki mitingi büyük bir coşkuya sahne oldu. Sarıyer’in değişik mahallelerinden yaklaşık 30 bin kişi bayraklarla İstinye’ye aktı. Binlerce kişi hep birlikte “Sarıyer seninle gurur duyuyor”, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı. Başbakan Erdoğan, “CHP’nin işi yalan, onların işi yıkmak. Bizim işimiz yapmak. Şimdiye kadar hiçbir insanımızı mağdur etmedik. Büyükşehir'de Kadir bey, Sarıyer'de Sedat kardeşim, merkezi yönetimde de biz varız. Sarıyer’i kentsel dönüşümle hep beraber inşaa edeceğiz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyerde galerisi resim 32

 
Boynunda Sarıyer Spor Kulübü'nün atkısıyla sahneye çıkan Başbakan Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “İstanbul'un incisi Sarıyer'deyiz. Burada sizinle bi hasbihal edip kapanışı Eyüp'te yapacağız. Şu derenin dili olsa da konuşsa. Sarıyer'deki kardeşlerim buna layık değil dedim ve bu dereyi temizledim. 20 yıl önce İstanbul'a belediye başkanı oldum. Belediyeyi kimden devraldım? CHP. İstanbul'da çöp dağları, hava kirliliği, kanalizasyon vardı. CHP demek pislik demektir. CHP demek yolsuzluk demektir. İSKİ yolsuzluğunu biliyorsunuz. Bunlar da temzlik yok. Bunların tarihinde temizlik yok. Bu yüzden benim milletim bunları tek başına iktidar yapmaz.
 

Sarıyer'i beraber inşa edeceğiz

2009’da nasıl bir talihsizlik olduysa Sarıyer'i CHP'ye verdi. Yarın Sarıyer'i Sedat Özsoy kardeşime vereceksiniz. Büyükşehir'de Kadir beye, Sarıyer'de Sedat kardeşime, merkezi yönetimde de biz varız. Sarıyer'de de kentsel dönüşüm ve değişimle, Sarıyer'i beraber inşa edeceğiz. Bütün bunları el ele vermek sureti ile başarırız. Arkanızda bir merkezi yönetim, bir büyükşehir olmadıktan sonra başarılı olmak mümkün mü? Biz birçok yerde kentsel değişim, dönüşüm yapıyoruz ve oralarda vatandaş, 'ne olur bir an önce bizde de kentsel değişim, dönüşüm yapın' diyor. Çünkü modern şehirciliği onlarda yaşamak istiyorlar. Şu anda Beyoğlu'nda bu yaşanıyor.”  
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyerde galerisi resim 84
 

CHP’nin hizmet gibi bir derdi yok

"Belediyecilik olarak CHP'nin şu anda aylık gelirinin sadece belediye çalışanlarına bile yetiştirmesi bile mümkün değil. Onun için bunların hizmet vermesi mümkün değil. Zaten bunların hizmet vermek gibi bir derdi de yok. Bunların bütün işi yalan, bunların bütün işi talan, iftira... Bunlar sadece rüşvet, bunlarla ayakta kaldılar. Başlarındaki ne ki altlarında ki o olsun."
 
ic1-006.jpg

İstanbullu buna yarın gereken dersi verecek

Kılıçdaroğlu boşuna sana çakma Kemal demediler. Yolsuzluk klasörünün önünde fotoğraf çektiriyor. Yolsuzluktan kovduğunuz adamı neden İstanbul'a aday yaptınız? O da ayrı bir cins. Arena'yı ben yaptırdım diyor. Ya dürüst ol. O stadı ben yaptırdım. Oraya harcadığımız para 400 milyonu aştı. TOKİ olarak yaptık, Galatasaray'a teslim ettik. Kalktı bununla hava atmaya çalıştı. Senin kilon ne ki oraya stat yapacaksın?
 
İstanbullu buna yarın gereken dersi verecek. Bunlarda seçim kaybeden CHP'ye genel başkan oluyor. Kılıçdaroğlu İstanbul'a aday oldu. Kâğıthane’ye kağıttepe diyor. Seçmen kağıdını kaybettiği için oy kullanamadı. Buna 3 koyun ver kaybeder gider. Ben belediye başkanıyken 180 km'den su getirdik. Kadir Topbaş kardeşim boğazın altından su getirdi. Biz denizin altından çalışıyoruz. Biz Marmaray'ı yaptık buna karşı çıktılar. Yavuz Sultan Selim köprüsüne karşı çıkıyorlar. Kim CHP’liler. Önümüzdeki yıl Yavuz Sultan Köprüsü'nü açıyoruz. Avrupa'yı Asya'yı bağlıyoruz. 20-25 dk şehir dışına çıkılacak. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyerde galerisi resim 93


Bizim işimiz yıkmak değil yapmaktır

Marmaray'ın güneyinden iki katlı tüp geçit yapıyoruz. Sarıyer’i bu adamların elinden kurtaralım. CHP'nin işi yıkmaktır. 94'ten bu yana biz varız. Biz hiçbir vatandaşımızı mağdur bırakmadık. Şu metroyu Yenikapı’ya kadar kullanmıyorsunuz? MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bu MHP bize 23.5 milyar dolar borç bıraktı. Bu nasıl milliyetçilik?
Bu Kılıçdaroğlu ne diyor biz Atatürk'ün partisiyiz bize oy verin diyor. Atatürk olsa seni oradan kovardı. Biz sizin gibi şunun bunun partisi değiliz. İlkeleriniz varsa ayakta durursunuz.
 

Topbaş; Sizin istemediğiniz hiçbir kararın altına imza atmam

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, “Sedat Özsoy ile Sarıyer’e güzel hizmetler kazandırmak için geliyoruz. Birçok mahallede tapuları verdik vermeye de devam edeceğiz. CHP’lilerin yalanlarına kesinlikle inanmayın. Herkes Sarıyer’de yaşayacak. Vatandaşımın istemediği, onları üzecek hiçbir kararın altına imza atmam” dedi. 
 

Özsoy, "Sarıyerliler Sarıyer’de yaşayacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyerde galerisi resim 53

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy ise coşku içerisinde Sarıyerlileri selamladı. Özsoy, “Ben sizden birisiyim. Daha öncede görev yaptım. Sadece hizmet ettim. Hiç kimseyi mağdur etmedim. Buradan söz veriyorum. Hiç kimse Sarıyer’den bir metre öteye gitmeyecek. Sarıyerliler Sarıyer’de yaşayacak.  Birçok mahallenin tapu sorununu çözdük çözmeye de devam edeceğiz. Başbakanımız, Kadir Başkanımız arkamızda” dedi. 
 
 
 

Bu haber toplam 11408 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT