Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'ne onay çıktı

Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'ne onay çıktı
Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Sarıyer’i yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde "Dolmabahçe-Levazım ve Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"ne ilişkin plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklifi içeren Ulaşım ve Trafik Komsiyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu müşterek raporu İBB Meclisinde onaylandı.

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi de onaylandı

Toplantıda ayrıca "Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi''nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı teklifinin yer aldığı "Fatih İlçesi, Haliç Su Altı Karayolu Tüneli ve Unkapanı-Kasımpaşa-Şişhane Kavşakları Ön Projesine ilişkin plan tadilatına" ilişkin komisyon raporu oylamaya sunuldu. Onaylanan raporla, "Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi"nin hayata geçmesinde engel kalmadı.

Projeyle Haliç'in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünelle sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa'da, bir ayağı ise Unkapanı'nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. 1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor.

Bu haber toplam 6940 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT