Balıkçılar ağları saldı

Balıkçılar ağları saldı
1 Eylülde av yasağının sona ermesiyle balıkçılar Rumeli Feneri'nden 'Vira Bismillah' dedi.

Balık avı yasağı 1 Eylül’de sona erdi. İstanbullu balıkçılar, ekmeklerini denizin derinlerinden çıkarmak için av yasağının kalkacağı bugün Sarıyer’deki Rumelifeneri’nden demir aldı. Ağlarını ilmek ilmek örerek son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yaklaşık 50 gırgır ve 70 trol teknesiyle palamut, lüfer, istavrit, çinekop, hamsi, torik ve sardalya avlamak için Marmara ve Karadeniz’e açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı nedeniyle Rumeli Fenerinde program düzenledi. Programın yapılacağı Rumeli Feneri'ne deniz yoluyla gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i iskelede İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile birlikte çok sayıda balıkçı karşıladı.

balikcilik-sezon-acilisi3.jpg

DUALAR OKUNUP KURBAN KESİLDİ 

Karadeniz halk oyunları gösterileriyle başlayan programda, katılımcılara ekmek arası balık ikram edildi. Programda yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik ve protokol üyeleri 'Vira Bismillah' diyerek açılış kurdelesini kesip, Su Ürünleri Avlanma sezonunu başlattı. Ayrıca yeni sezonun başlangıcı için düzenlenen kurdele töreni öncesinde ise kurban kesildi.

İstanbullu balıkçılar, ekmeklerini denizin derinlerinden çıkarmak için av yasağının kaktığı bugün Sarıyer'deki Rumelifeneri'nden demir aldı. Balıkçılar, av yasağının başladığı 15 Nisan'da teknelerini limanlarda bekliyordu.

balikcilik-sezon-acilisi2.jpg

PALAMUT VE ÇİNEKOP BEKLENTİSİ

İstanbul'da balıkçılar yaklaşık 50 gırgır ve 70 trol teknesiyle avlanmak için Marmara ve Karadeniz'e açıldı. Rumelifeneri Su Ürünleri Kooperatifi Üyesi balıkçı Mustafa Kılınç, “Balık stoku bu yıl son birkaç yıla göre daha iyi görünüyor. Özellikle palamut ve çinekop avının bereketli geçmesini bekliyoruz. Tabii hava şartlarının da iyi gitmesi lazım” diye konuştu.

balikcilik-sezon-acilisi1.jpg

443 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPTIK

Karadeniz'de muhtelif boylarda görülen palamut balığının bolluğun habercisi olduğuna dikkat çeken İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tunay Sagun, “Bu yıl ocak-temmuz dönemi su ürünleri ihracatımız 443 milyon dolar oldu. Yılsonuna kadar balık av sezonunun da açılışıyla bu artacak” dedi.

Bu haber toplam 7998 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT