Bakın o işçi neden kovulmuş!

Bakın o işçi neden kovulmuş!
Sarıyer Belediyesi, Sabah Gazetesi’nde yayınlanan “CHP’li Belediye ‘evet’ diyen işçisini kovdu” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı

Taşeron firma tarafından işten çıkartılan Mustafa Muslu’nun sosyal medyada  yaptığı paylaşımlarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği ortaya çıktı. 

Taşeron firma elemanı olarak Sarıyer Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Mustafa Muslu firma tarafından işten çıkartılmıştı. Sabah Gazetesi’nde yayınlanan haberde “Evet” dediği için atıldığı iddia edilen Muslu’nun asıl işten çıkartılma nedeninin Facebook üzerinde yaptığı paylaşımlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na   ağır hakaretler olduğu ortaya çıktı.  

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan açıklama 

Bugün (20 Mayıs 2017), SABAH Gazetesi’nde “CHP’li Belediye ‘evet’ diyen işçisini kovdu” başlığı ile servis edilen seviyesiz, tek yanlı ve uydurma haber Sarıyer’de algı operasyonuna yönelik devam eden çabaların bir parçasıdır. Gerçek dışıdır. 

Göreve geldiği günden bugüne Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, her zaman ‘birlik,beraberlik, kardeşlik ve barış’ çağrısı yapmış ve tüm kesimleri kucaklayan sosyal belediyecililk anlayışını hayata geçirmiştir. Kimseyi ayırmamış, ayrıştırmamıştır.

Geçen 8 yılda hiç bir çalışan düşüncesinden, oyunun renginden, kimliğinden dolayı dışlanmamış, ötekileştirilmemiştir.

İnsanları sırf düşüncelerinden dolayı yargılamak, mobbing uygulamak, işten atmak gibi bir yola asla başvurulmamıştır, başvurulmayacaktır. 

Ancak söz konusu haberde, işten atıldığı söylenen çalışanımız ‘evet’ dediği için değil, çalıştığı kuruma ve ülkemizin saygın liderlerine sosyal medya hesaplarından, kabul edilemez ağır hakaretlerde bulunarak suç işlemiştir.  

Çalışma barışını da olumsuz etkileyen bu tür davranış ya da 
paylaşımları, kim kime yaparsa asla kabul edilebilir değildir. Hoş görülemez.

Kimse çalıştığı, ekmek yediği kurum, kuruluş ve sahiplerine hakaret etme aşağılama, karalama hakkına sahip değildir. 

Bu amaçla aşağıdaki açıklamayı yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun sağduyusuna sunuyoruz.

1.4.2014 tarihinden bu yana, yüklenici bir firma tarafından istihdam edilmiş olarak, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Murat Muslu adlı şahsın “Referandumda Evet oyu kullandığı için işten atıldığı” şeklinde bir seviyesiz yalana yer verilmiştir.

1.    Sarıyer Belediyesi’nin istihdam politikasında ve hizmet anlayışında, hem hizmet alanların hem de hizmet veren kadrolarda çalışanların sahip olabilecekleri siyasi görüş ve tutumlar, asla belirleyici bir faktör değildir, olmamıştır, bundan böyle de olmayacaktır.

2.    Adı geçen şahıs, Sarıyer Belediyesi’nin değil, yüklenici firmanın elemanıdır. Bu nedenle, “CHP’li Belediye Evet dediği için çalışanı işten attı” gibi bir ifade, şeklen de hukuken de bir ‘yalan’dan ibarettir.

3.    Çirkin, yanlı ve yalan haberlere konu olan olayda da, adı geçen şahsın işine son veren yüklenici firma, bu kişinin “Evet oyu vermesi”ni değil, bir partinin tüzel kişiliğine ve genel başkanına yönelik sosyal medyada kullandığı yakışıksız ifadeleri ve bunun “Hem firmanın, hem de belediyenin kurumsal kimliğine ve tarafsız hizmet anlayışına vereceği zararı” gerekçe göstermiştir.

4.    Dolayısıyla, ortada gerçekleri yansıtmayan, düpedüz bir “Yalan haber” vardır. Geçmişte de, habercilikten uzak, tamamen siyasi yıpratmaya yönelik bu tür yalan ve maksatlı haberlerle ortaya çıkan malum yayın organlarının tek amacı, başarılı çalışmaları, yansız ve tüm Sarıyerlileri kapsayıcı-kucaklayıcı hizmet anlayışımızı karalamaktır.

5.    Bu çabaların arkasındaki sözde basın-yayın organlarını şiddetle kınıyor, bu çirkin eylemleri hakkında yasal yollara da başvuracağımızı duyuruyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de, toplumun her kesiminden insanlara eşit ve yansız, siyasi görüşlerinden bağımsız hizmet vermeye, yine aynı anlayışı içeren istihdam politikamıza devam etmeye kararlı olduğumuzu da buradan beyan ediyoruz. 

İşte taşeron firmanın Mustafa Muslu’nun işten çıkartılması için gerekçe gösterdiği Facebook paylaşımları…

faces.jpg

Bu haber toplam 7229 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT