Bakan Eroğlu Sarıyer'de 10 bin fidan dağıttı

Bakan Eroğlu Sarıyer'de 10 bin fidan dağıttı
Sarıyer’de fidan dikimi ve dağıtımı programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İlçe Başkanı Salih Bayraktar’la birlikte Sarıyer’de esnafı ziyaret etti.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan ekim ve dikim programına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Sarıyer Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında ilk olarak Sarıyer Ortaokulu’nda fidan dikimi etkinliğine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ardından Sarıyer esnafını ziyaret etti. Teker teker dükkanları gezip esnafla görüşen Eroğlu, Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

bakan6.jpg

"Geçmiş de bugünkü gibi yatırımlar yapılmıyordu sebebi istikrar yoktu"

16 Nisan referandum süreciyle ilgili olarak konuşan Bakan Eroğlu, “16 Nisan’da Sarıyer sizlerden talebim şu; üzerinizde bir hakkım varsa Sarıyer’den 16 Nisan’da gümbür gümbür ’evet’ bekliyorum. Büyük Türkiye için ’evet’ diyoruz. Neden? Bakın anlatayım geçmişte bugünkü gibi yatırımlar yapılmıyordu sebebi istikrar yoktu. Şimdiye kadar kaç hükümet kuruldu? Biz 65. Hükümetiz, yani bölün 93 yılda 65 hükümet. Ortalama 16 ay bizim dönemimizi çıkarırsan 10 aya düşer. 10 ayda bir bakan eğer işi bilmiyorsa hangi kapıdan girilip, hangi kapıdan çıkacağını öğrenemez. Onun için hiçbir yatırım yapılamadı. Bundan sonra artık sürekli olarak 5 yılda bir hükümet gelecek. Bunu onaylayacak kim? Çalışıyorsa, millet onu onaylayacak yeniden seçecek; çalışmıyorsa millet onu kovacak yerine çalışacak adam getirecek, biz bunu getiriyoruz” dedi.

bakan4.jpg

"Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında anlaşmazlık hep olur"

Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasındaki anlaşmazlıklara değinerek muhalefete yüklenen Veysel Eroğlu, “Diyorlar ki; ’Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında kavga olursa ne olacak? Birisi başka partiden, birisi diğer partiden olursa ne olacak?’ Sayın Kılıçdaroğlu şu 18 maddeyi bir oku. Bütün Cumhurbaşkanıyla Başbakanlar kavga etmiştir. Eski Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer iken bu yaşandı. Cumhurbaşkanı bir anayasa kitapçığı fırlatıyor Ecevit’in önüne. Halbuki Ecevit, onu Cumhurbaşkanı yaptı. Bir kitap attı; ne oldu anayasa kitabı? Bakın aradaki krize bakın herkesin içinde olduğu bu olay orada bürokratlar var. Milli Güvenlik Kurulunda bir kitap atıyorsun bir Başbakanın onların nezdindeki itibarını yerle bir ediyorsun. Ardından ekonomik bir kriz ve 22 banka battı. O bankaların parasını biz ödedik, siz ödediniz. Daha önce rahmetli Demirel ile Çiller kavga etmedi mi? ’Kızım’ dedi ondan sonra kızını elimden gelse şu pencereden atarım dedi. Rahmetli Özal ile Yıldırım Akbulut kavga etmedi mi? Daha sonra Mesut Yılmaz. Demirel ile Erbakan kavga etmedi mi? 1940’lara bakın rahmetli İnönü ile Recep Peker kavga etmedi mi? Bunlar sadece dışarıya sarkan bir de içerideki kavgaları düşünün, böyle bir durumda istikrar olur mu? İlk defa kriz o zaman çıktı üstelik de tek parti iktidarıydı ne oldu yüzde 110 bir paranın değeri kayboldu netice itibariyle bu sistem arızalı, hep aksıyor; krizlere, ekonomik krizlere sebep oluyor, hükümet krizlerine sebep oluyor. Onun için yaptığımız şey sevgili Sarıyerliler sadece yönetim sistemini değiştirmek; rejim değişikliği yok yani. Cumhurbaşkanımız ne diyor tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyor” ifadelerini kullandı.

bakan7.jpg

"Gençler geleceğimizin teminatı, biz gençlere güveniyoruz"

Gençlerin önemine de vurgu yapan Eroğlu, “Gençler, onlar geleceğimizin teminatı, biz gençlere güveniyoruz. Ne demek ’18 yaşında.’ Askere alıyoruz savaşıyor, 15 Temmuz’da gördünüz gençler bu darbeye karşı göğüslerini siper ettiler. Onlar neden seçilmeyecek? Şimdi 7 milyon oy kullanacak genç var. Gençler isyan edince diyorlar ki bunların çocukları milletvekili olacak, bir esnaf çocuğuyum ve aynı zamanda bakanım artık o dönem geçti. Esnaf çocuğu da memur çocuğu da çiftçi çocuğu da artık yolu açık bu 18 madde değişti bunlar Sayın Başbakanımızın dediği gibi Erdoğan için değil, her doğan için geçerli” dedi.

Konuşmasının ardından proje kapsamında Sarıyer ilçesi için öngörülen 10 bin fidanın dağıtımı yapılırken, Veysel Eroğlu vatandaşlara fidanların dağıtımı sırasında yardımcı oldu. Fidanlardan almak için vatandaşlar da kıyasıya yarıştı.

bakan1.jpg

bakan2.jpg

bakan5.jpg

Bu haber toplam 5854 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum