Bağlar'da büyük çözüm

Bağlar'da büyük çözüm
Milli Savunma Bakanlığı tahsisi kaldırdı yüzlerce kişi rahat nefes aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Yeniköy Bağlar Mevkii’nde bulunan 44 parsel üzerindeki tahsisi kaldırdı. Mahalle halkına müjdeyi AK Parti Milletvekili Ali Turan verecek.


 
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın çalışmalarıyla Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan ancak Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan Yeniköy Bağlar Mevkii’nde bulunan 44 parselde bulunan yaklaşık 9 dönümlük arazinin tahsisi kaldırıldı. Bu kararla yıkım korkusu yaşayan 58 aile bir rahat nefes alırken, buradaki mülkiyet çözümü içinde önemli bir adım atıldı.


Ali Turan devreye girdi tahsis kaldırıldı
Yaklaşık 40 yıldır devam eden sorunun çözümünü AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Meclis Üyesi İsmail Bülbül ile birlikte takip ediyordu. Tahsisin kaldırılması için defalarca Ankara’ya gidilerek sorunun çözümü için Milli Savunma Bakanı ile görüşmeler yapıldı. En son Sarıyer Belediye Meclis Üyesiyken memleketi olan Sivas’tan milletvekili seçilen Ali Turan’ın da devreye girmesiyle sorun çözüldü.
 


İsmail Bülbül, “Halkımızın bir sorununu daha çözdük” 
Geçtiğimiz ay Milletvekili Ali Turan, Meclis Üyesi İsmail Bülbül ile birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la görüşmüşlerdi. AK Partili Bülbül yaptığı açıklamada, “İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir ile birlikte bu konuda defalarca Ankara’ya gittik. Eski Milli Savunma Bakanımız Vecdi Gönül ile de görüşmüştük. Değişiklikten sonra halkımızın mağduriyetini Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’a da ilettik. Değerli milletvekilimiz Ali Turan’ın da takibiyle tahsis kaldırıldı. Böylece yıllardır devam eden büyük bir problem de çözülmüş oldu. Ayrıca mahalle sakinlerinin yakın takibi ve samimi diyalogları da çözüm yolunda bizlere büyük katkı sağladı. Halkımızın yıllardır devam eden büyük bir problemini daha çözmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
 
AK Parti Milletvekili Ali Turan 16 Şubat Cumartesi günü saat 14.30'da Yeniköy Bağlar’a gelerek halka bizzat kendisi müjdeyi verecek.

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT