Aylan bebeğin heykeli ile Sarıyer'den barış mesajı

Aylan bebeğin heykeli ile Sarıyer'den barış mesajı
Kilyos'ta gerçekleşen “Kumda Sanat Şenliği”nde sanatçılar yaptıkları çalışmalarla barış ve demokrasi mesajı verdi.

Sarıyer Belediyesi tarafından Kilyos’ta gerçekleştirilen “Kumda Sanat Şenliği”nde demokrasi ve barış mesajları verildi. En çok dikkat çeken heykel ise Suriye’den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken denizde boğulan ve cesedi kıyıya vuran 2 yaşındaki Aylan bebeğin heykeli oldu.

sariyer-kum-festivali1.jpg
Sarıyer Belediyesi’nin her yıl düzenlediği sanatın eğlenceyle bütünleştiği “3. Kumda Sanat Festivali”nin bu yılki teması demokrasi, özgürlük ve barış oldu. Kilyos’taki Tırmata Beach’te yapılan festivalde Sanata gönül verenler ve farkındalık yaratmak isteyenler kumda heykellerle demokrasi ve barış mesajları verdi.

sariyer-kum-festivali2.jpg

İç savaşın sürdüğü Suriye'den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken ailesiyle birlikte bindikleri botun alabora olması sonucu ölen 2 yaşındaki Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninde kumdan heykeli yapıldı. 
Heykeltıraşlar, ressamlar, öğrenciler ve sanatseverlerin bir araya gelerek yaptığı heykelleri teker teker gezen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yapılan çalışmaların hikâyesini dinledi. Şinasi Yelkenci’nin deniz kabuklarından yaptığı “Kelebek” adlı eseri de büyük ilgi gördü.  Çocukların da katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Kumdan heykellerin yapıldığı etkinlikte demokrasi ve barış mesajları verildi.

sariyer-kum-festivali-aylan.jpg

Bu haber toplam 12052 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT