Ayazağa'da Sarıgül'e tepki büyüyor

Ayazağa'da Sarıgül'e tepki büyüyor
Ayazağa halkı Şişli Belediye Binası'nın önünde toplanarak, Mustafa Sarıgül'ün Ayazağa'daki belediye arazilerini kendisinin kurdurttuğu iştiraklere bedelsiz devrini protesto etti.

 

Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Sarıyer’e bağlanmasının hemen ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün belediye meclisini olağanüstü toplayarak,  Ayazağa'daki belediye arazilerini kendisinin Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu'na bedelsiz olarak devretmesine tepkiler giderek büyüyor.

Şişli Belediyesi’nin önünde toplanan çok sayıdaki Ayazağa’lı yaptıkları basın açıklamasıyla Sarıgül’ü protesto ettiler. Ayazağa halkına AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe teşkilatı da destek verdi. Ayazağa halkını dinlemek için aşağı inmeyen Sarıgül’e tepki vardı. Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, halkı yukarı çağırdı ancak bazı Ayazağalılar, “Yıllardır bizi kandırdı Sarıgül’e güvenmiyoruz, arsalarımızı geri versin” diye tepki gösterdi.

fotogaleri.jpg
 
Sarıgül arsalarımızı elimizden aldı
Ayazağalılar Şişli Belediye binasının önünü kapatarak yaptıkları basın açıklamamasında şu ifadeler kullanıldı: “Ayazağa 2012 Kasım ayı itibari ile Sarıyer ilçesine bağlanmıştır. Ancak Sarıyer’e bağlanma kararından sonra Şişli Belediyesi mahallemizde bulunan belediyeye ait çok değerli kamu parsellerini çeşitli kararlarla apar topar kendi kurmuş olduğu iştiraklere devretmiş ve Ayazağa’nın elinden almıştır. Bu kararlarla zaten çok sıkışık bir yapılanmaya sahip olan mahallelerimizde kullanabileceğimiz okul-spor alanı türünde sosyalleşebileceğimiz hiçbir yer kalmamıştır. Üstelik Şişli Belediyesi tarafından yapımına 18 ay önce başlanan ve Ayazağa’ya 15 yıllık belediyecilik süresince tek kazandıracağı Kültür Merkezi inşaatını da Kasım ayındaki yasal karardan sonra durdurmuş olup, burası için de farklı bir kullanım düşünüldüğü söylenmektedir.

Ayazağalılar Şişli Belediyesini protesto etti galerisi resim 12

Mücadelemize devam edeceğiz
Sarıyer’in yeni mahalleleri olan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinde yaşayan bizler Şişli Belediyesi’nin yapmış olduğu arsa değiş tokuş kararlarına karşı, mahkemeye başvurarak kararın iptal edilmesi talebinde bulunduk ve mahallemizin haklarını demokratik yollardan savunmaya çalışmaktayız. Şişli Belediyesi’nin sömürge ülkeleri aratmayan ilkel insanlık dışı davranışını kınıyoruz. Haklı mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Mahalle sakinlerimizi bilgilendirmek için astığımız pankart ve afişlerin Şişli Belediyesi tarafından toplanması ve bu durumun örtbas edilmeye çalışılması bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecektir.

Ayazağalılar Şişli Belediyesini protesto etti galerisi resim 10

15 yıldır hizmetten mahrum bırakıldık
15 yıldır itilmiş, hizmetten mahrum, ihmal edilmiş, insani duyguları sömürülmüş mahallemizde şimdi diğer değerlerimizin de alınması tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumdayız. Aş, iş, ekmek için memleketimizin çeşitli yerlerinden, anasından, kuzusundan, toprağından koparak, umutlarını ve yüreğini avuçlarının arasına alarak gelen Ayazağa halkının üzerinden artık siyaset yapılmasın. 

Ayazağa artık hizmet istiyor. Çamursuz, lağıımsız, çocukları kırmızı ayakkabı giyeceği yollar istiyor. Yaşlısı, genci, hastası nefes alacağı parklar istiyor. İnsan olmaktan kaynaklanan ihtiyaçlarının giderilmesini istiyor. Çalınmış, sömürülmüş hayallerinin iade edilmesini istiyor.

Canarıkan, “Ayazağa halkının yanındayız, bu haksız uygulamayı protesto ediyoruz”
Eyleme katılarak Ayazağa halkına destek veren AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan ise, “Ayazağa Kültür Merkezi Ayazağa halkına hizmet etmesi için yapılmıştır. Bunun tapusunun Sarıyer Belediyesi'ne değil de Şişli Belediyesi'ne verilmesini protesto ediyoruz. Bu amaçla burada toplandık. Herhalde bu yanlıştan en kısa zamanda dönülecektir. Biz halkımızın hakkını aramaya devam edeceğiz. Toplamda Ayazağa'da bulunan 40 bin metrekare arazimiz, Sarıyer Belediyesi adına tapulanması gerekirken, bu araziler yangından mal kaçırırcasına Şişli Belediyesi adına tapulanmıştır. Bu da haksız bir uygulamadır. Gerekirse bu konuda da yargıya başvuracağız hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi. 

Sarıgül kaçak güreşiyor
Gazetecilerin “Sarıgül’e ulaşabildiniz mi?” sorusuna ise Canarıkan, “Bu konuda maalesef sorularımızı cevaplandırmıyor. Maalesef kaçak güreşiyor. Bu konuda Sarıyer Belediyesiile ilgili bir devir çalışması içerisinde olmayacağını kendisi ifade ediyor” diye cevap verdi.

mustafa_sarigul.jpg
 
Sarıgül; “Bu arsalar eğitim alanı olarak kullanılacak”
Meclis salonunda gazetecilere açıklama yapan Mustafa Sarıgül ise, bu alanların eğitim alanı olarak kullanılacağını belirterek, bu konuda Ayazağa’da yapacağı basın toplantısıyla gerekli bilgilendirmeyi yapacağını söyledi.

 

Bu haber toplam 7703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT