Ayazağa'da Mustafa Sarıgül'e tepki

Ayazağa'da Mustafa Sarıgül'e tepki
Ayazağa'da bulunan arazilerin Şişli Meslek Yüksek Okulu'na bedelsiz olarak devredilmesine büyük tepki var.

 

Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Sarıyer’e bağlanmasının hemen ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün belediye meclisini olağanüstü toplayıp, Ayazağa'daki belediye arazilerini kendisinin Mütevelli Heyet Başkanı olduğu İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu'na bedelsiz olarak devretmesine büyük tepki var. Ayazağa halkı astığı pankartlarla Sarıgül’ü protesto etti.
 
Mahallelerin Sarıyer’e bağlanma kararından hemen sonra Şişli Belediye Meclisi apar topar toplanmış ve bu 3 mahallede bulunan değerli belediyeye ait kamu parsellerini kendi kurmuş olduğu iştiraklere devretmişti. Şişli Belediyesi’nin almış olduğu arsa değiş tokuş kararlarıyla mahalleye sosyal donatı alanı bırakmayan Mustafa Sarıgül’e karşı adeta isyan başladı. Ayazağa Gönüllüleri mahallenin dört bir tarafına pankart asarak tepkilerini dile getirdi.

ayazaga1.jpg
 
Ayazağa’yı seviyorsan arsalarımızı geri ver
Şişli Belediyesi’nin aldığı bu kararla zaten çok sıkışık bir yapılaşmaya sahip olan bu 3 mahallede okul-spor alanı-dini tesis alanı türünde sosyal yapıları yapacak hiçbir yerin kalmadığını belirten Ayazağalılar, mahallenin dört bir tarafına astıkları pankartlarla Sarıgül’e, “Ayazağa’yı seviyorsan arsalarımızı geri ver” diye seslendiler.

ayazaga2.jpg

Kültür Merkezinin inşaatı da durduruldu
Yapımına 18 ay önce Şişli Belediyesi tarafından başlanan ve Sarıgül’ün Ayazağa’ya 15 yıllık belediyecilik süresince tek kazandıracağı kültür merkezi inşaatının da TBMM’de alınan karardan sonra durdurulması kafalarda soru işareti bıraktı.  

Ayazağa Gönüllüleri yaptıkları açıklamada tepkilerini şu şekilde dile getirdiler: “Şişli Belediyesi’nin Ayazağa’yı sömürgesi gibi gören bu davranışını kınıyoruz. 15 yıldır bu mahalle zaten ihmal edilmiş ve hizmet götürülmemiştir. Şimdi de değerlerimiz elimizden alınıyor. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Sayın Mustafa Sarıgül eğer Ayazağa’yı seviyorsa samimiyetini göstersin ve arsalarımızı geri versin. Söz verdiği kültür merkezimizi de bitirsin.”

Bu haber toplam 5230 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum