Ayazağa'da hak sahipleri tapularına kavuştu

Ayazağa'da hak sahipleri tapularına kavuştu
2981 sayılı yasa kapsamında elinde tapu tahsis belgesi olan ancak yıllardır mülkiyet sorununu çözemeyen Ayazağalı 60 aile tapularına kavuştu.

Şişli’den Sarıyer’e geçen Ayazağa’da, Sarıyer Belediyesi’nin yetkisinde olan gayrimenkullerin tapusu, Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde bir törenle hak sahiplerine verildi. Elinde tapu tahsis belgesi olan 180 hak sahibinden işlemleri biten 60 aile yıllar sonra tapu sevinci yaşadı.

Metrekare fiyatı 250 TL

2981 sayılı yasaya göre, elinde tapu tahsis belgesi olan vatandaşların tapu alması için, çalışan Sarıyer Belediyesi, Ayazağa’da metrekaresi 3-4 bin TL’ye satılan araziyi, vatandaşa emlak vergi beyanı üzerinden 250-300 TL’ye veriyor.

ayazaga-ic2-001.jpg

Genç; “Yaradana can size de hizmet borcum var”

Toplantıda bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bilgilendirme toplantıları için asılan tüm bez afişlerin kesilerek, ortadan kaldırılmasını da arazilerin metrekaresini, emlak değeri üzerinden ve 250-300 TL’ye veriyor olmalarına bağlayarak, “Aracılar, ‘Neden bin liraya verip, aradaki farkı kırışmıyoruz?’un kavgasını yapıyorlar” dedi. Başkan Genç, vatandaşın bir kuruşluk hakkını alana, “Haram olsun” derken, vatandaşların istemediği hiçbir evraka imza atmayacağı sözünü yineleyerek, “Benim yaradana bir can borcum, size de hizmet borcum var” dedi.

Atalay; “Ada bazında çözüm daha avantajlı”

Tapu dağıtımı öncesinde salonu dolduran Ayazağalılara kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları hakkında da detaylı sunum yapıldı. Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay mevcut yapı ile dönüşüm sonrasında yaşanacak olan avantajlara değinerek, vatandaşlara önemli bilgiler sundu. Parsel bazındaki dönüşümle ada bazında yapılacak olan dönüşüm arasındaki farkı anlatan Atalay, inşaat alanının artışıyla ada bazında dönüşümün halk için daha avantajlı olduğunun altını çizdi.

ayazaga-ic3-001.jpg

Ağaoğlu’nun binalarında oturanlar sizi kıskanacak

Ayazağa’nın dönüşüm sonrasında oluşacak olan görüntüsünün gösterildiği sunum üzerinde konuşan Başkan Şükrü Genç, “Bu görüntüler beni çok gururlandırıyor. Ağaoğlu’nun binalarında oturanlar sizi çok kıskanacak” dedi. Genç’in bu sözleri salondan alkış aldı.

Konut sayısı iki katına çıkıyor

Başkan Genç, bölgede mevcut, toplam konut sayısının dönüşümle, 11 bin 505’den, 22 bin 590’a çıkacağını kaydetti. Ortak donatı alanının –yeşil alan- 69 bin 800 metrekare iken, dört katına ve 246 bin, mastır planda da 310 bin metrekareye çıkacağına işaret eden Genç, “Dönüşüm tamamlandığında, burada birbirine bakan lüks konutlardan birinin tepesine çıkıp, yeşil alan içindeki sizin konutları izleyeceğiz. Böylece yaşama dair problemler çözülmüş olacak” dedi.

ayazaga-ic1-002.jpg

"Şükrü Başkan olduğu sürece de hiç kimse binanızı yıkamaz"

Salondan gelen sorulara cevap veren Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, vatandaşların, ellerindeki araziyle ilgili olarak gelen tekliflere karşı dikkatli olmaya davet ederek, elinde 10 metrekare olan vatandaşın bazı modellerde, hiç dönüşemeyeceğine dikkat çekti. Atalay, “Birazcık birleşerek, tüm vatandaşlarımızın, hak ettikleri maksimum alanı almaları için çalışıyoruz” dedi. Vatandaşın istediği müteahhit ile antlaşma özgürlüğü olduğu gibi, hiçbiriyle antlaşmayıp, kooperatifleşerek, kendi konutunu da üretebileceğinin altını çizdi. Atalay, teknik ekibin her aşamada vatandaşı bilgilendirmeye hazır olduğunu belirterek, “Bizimle anlaşan hiçbir firma da, ‘Belediye adına geldim, binanızı yıkacağım’ diyecek kimse de yoktur. Şükrü Başkan olduğu sürece de hiç kimse binanızı yıkamaz” dedi.

Bu haber toplam 6467 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum