Ayazağa halkının Beykent Üniversitesi isyanı!

Ayazağa halkının Beykent Üniversitesi isyanı!
Beykent Üniversitesi’ne ait yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ve çökmenin ardından, çevredeki ev ve iş yerlerinde çatlaklar oluştu.

Geçtiğimiz hafta Ayazağa’daki Beykent Üniversitesi’ne ait yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ve çökmenin ardından, çevredeki ev ve iş yerlerinde çatlaklar oluştu. Mahallenin çatlaklarla dolu olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, can güvenliğinin olmadığını söyleyerek isyan etti.  

Sarıyer, Ayazağa Mahallesi, Hadım Koruyolu Caddesi üzerinde bulunan Beykent Üniversitesi’ne üniversiteye ait öğrenci yurdu inşaatında, geçen hafta cuma sabahı toprak kayması ve çökme meydana gelmişti. Belediye yetkilileri, yaptıkları incelemenin ardından inşaat alanını mühürlemiş ve çalışmaları durdurmuştu.

ÇATLAYAN CADDE TRAFİĞE AÇIK
Ayazağa Mahallesi sakinleri, olaydan birkaç gün sonra çevredeki ev ve işyerlerinin duvarlarında ve zeminde çatlaklar oluştuğunu fark etti. Öte yandan yurt inşaatının bulunduğu cadde üzerinde de meydana gelen çatlaklara rağmen yolun çift yönlü olarak araç trafiğine açık olduğu ve herhangi bir önlemin alınmadığı görüldü. Ev ve işyerlerine girmekten korkan mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almamasına ve ilgisizliğine tepki gösterdi.

'BURASI BÜYÜK BİR FACİAYA SEBEP OLABİLİR'
beykent_universitesi_gocuk_ayazaga_isyan.jpg

Çevredeki bir lokantanın işletmecisi Tunay Meden, 5 gün önce yurt inşaatında meydana gelen toprak kaymasına değinerek, "O akşam benim dükkanımda 15 santimetre genişliğinde yarıklar oldu. Ancak herhangi bir makamdan hiç kimse gelmedi. Üniversite yetkilileri ile şantiye şefi de gelmedi. Bu inşaatta tekrar göçük olabilir. Dükkânımla beraber, müşteri de göçük altında kalabilir. Çocuklar da bu mahalleye gidip geliyor. Şantiye şu anda mühürlenmiş ama hiçbir işlem yapılmıyor. Buranın altından dere geçiyor. Her an burası büyük bir faciaya sebep olabilir. Bütün mahallede yarıklar var" şeklinde konuştu.

Mahalleli, ayrıca, imza kampanyası başlatarak toplanan imzalarla inşaat firması hakkında tedbir almadığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 10429 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT