Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler
Antalya tarihi ve doğal güzellikleri, lüks otelleri, birbirinden farklı zevklere hitap eden tatil anlayışları ile yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi olmayı hak ediyor.

Akdeniz’in tatil cenneti Antalya her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Peki bu tesadüf olabilir mi? Elbette hayır. Antalya tarihi ve doğal güzellikleri, lüks otelleri, birbirinden farklı zevklere hitap eden tatil anlayışları ile yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi olmayı hak ediyor. Antalya’da gezilmesi gereken yüzlerce yer var ancak en önemli, görmeden dönülmemesi gereken yerleri sizler için derledik. Antalya’da gezilecek yerler:

  1. Manavgat Şelalesi

Büyüleyici manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan bu doğa harikası şelale Antalya’nın sembollerinden biri konumda. Kilometrelerce uzayan şelalenin çevresinde yürüyüş parkurları, mesire yerleri, çay bahçeleri gibi zaman geçirebileceğiniz çeşitli alanlar bulunuyor. Antalya’da kano, rafting yapabileceğiniz Manavgat Şelalesi’ni görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

  1. Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde bulunan Köprülü Kanyon 366 bin dekar alanı kaplayan milli parkın içerisinde 14 km boyunca devam ediyor. Türkiye’deki en uzun kanyonlardan biri olmasının yanı sıra rafting sporunun da ülkemizdeki adreslerindendir.

  1. Hadrianus Kapısı

Antalya Merkez’de bulunan ve Üç Kapılar olarak da bilinen bu antik yapı, Kaleiçi’ne girişte bulunan antik kapılardır. Tamamen mermer sütunlardan oluşan yapı Roma döneminde inşa edilmiştir.

  1. Göynük Kanyonu

Antalya Merkeze 35 km uzaklıkta bulunan Göynük Kanyonu, Antalya- Kemer yolu üzerinde bulunuyor. 4,5 km boyunca uzanan Göynük Kanyonu’na Antalya otelleri misafirleri için çeşitli turlar düzenliyorlar. Bölgede kaya tımanışı, yürüyüş, rafting gibi faaliyetler düzenleniyor.

  1. Kurşunlu Şelalesi

Antalya Merkez’in yanı başında sayılabilecek bu tabiat parkı alanı şehir merkezine sadece 20 km uzaklıkta. 2 km uzunluğundaki kanyonun içinde yer alan şelalenin bulunduğu tabiat alanı 33 hektarlık bir alanı kaplıyor. Endemik bitkilerin, vahşi hayvan yaşam alanlarının gözlemlenebildiği tabiat parkında yürüyüşler yapabilir, seyir terasında dinlenebilir, çay bahçelerinde soluklanabilirsiniz.

  1. Alanya Kalesi

Antalya’nın en turistik bölgesi sayılabilecek Alanya’nın sembollerinden olan Alanya Kalesi, Antalya’nın en gözde tarihi yapılarındandır. Oldukça büyük bir alanda ve Akdeniz’e hâkim bir konumda bulunan Alanya Kalesi Selçuklu Dönemi mimarisinin önemli sembollerindendir. Alanya’ya giderseniz mutlaka şehrin manzarasını ve Akdeniz’in eşsiz havasını solumak için kaleye çıkmanızı öneririz.

  1. Yanartaş (Chimera)

Yanartaş, Olimpos Dağı’nın sönmeyen ateşi olarak biliniyor. Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alan Yanartaş antik dönemlerde de çeşitli efsanelere konu olmuş. Yaklaşık 2500 yıldır yanan taş aslında doğal gaz kaynağından besleniyor. Adrasan, Olimpos, Çıralı gibi bölgelerde konaklayanların mutlaka yakınlarında bulunan Yanartaş’ı görmesini ve Beydağları Milli Parkı içerisinde yürüyüş yapmasını tavsiye ederiz.

  1. Likya Yolu

Toros Dağlarından başlayan antik yol Fethiye sahillerine kadar uzanıyor. Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Likya yolu, dünyanın en güzel yürüyüş yolları arasında ilk 10 da gösteriliyor. Antik yol güzergahında birçok antik kent de bulunuyor. Likya yolunda pek çok yürüyüş parkuru mevcut. Dilerseniz günübirlik turlara dilerseniz 1 ay süren ve tüm yolu kapsayan turalara katılabilirsiniz.

  1. Damlataş Mağarası

Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma özelliği taşıyan Damlataş Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunuyor. Özellikle astık hastalarının 21 gün, günde 4 saat geçirdikleri mağarada şifa bulduklarına inanılıyor. Mağara sarkıtları, dikitleri, bir mağaraya göre aydıklık yapısı görenleri büyülüyor.

  1. Düden Şelalesi

Antalya Merkez’e 10 km uzaklıkta bulunan Düden şelalesi Antalya falezlerinden Akdeniz’e dökülen görüntüsüyle görenleri tam manasıyla kendine hayran bırakıyor. Tekne turları şelalenin oldukça yakın bir bölgesine kadar geliyor ve manzarayı denizden izlemenizi sağlıyor. Bölgede restoran ve cafeler, yürüyüş parkurları bulunuyor.

Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında elbette Patara Plajı, Kleopatra Plajı, antik kentler bulunuyor. Kekova gibi su altı zenginliklerinin de olduğu bölgeleri atlarsak olmaz. Antalya hem konforlu otelleri hem gezilecek doğal ve tarihi güzellikleriyle sizleri bekliyor.

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT