Andy-Ar: Sarıyer'i AK Parti alacak

Andy-Ar: Sarıyer'i AK Parti alacak
Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketleri 2014 yerel seçimlerinde son tahminleri canlı yayında açıkladı. Andy-Ar: “AK Parti Sarıyer’i kesin alacak” dedi.

 

Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar ve Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş Habertürk ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında son anketlerini mercek altına aldılar. Araştırma şirketleri özellikle Sarıyer ile ilgili çok önemli tespitlerde bulundular.
 
AK Parti Sarıyer’i kesin alacak
Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar, 2009’da AK Parti’den CHP’ye geçen bazı belediyelerin yeniden AK Parti’ye geçebileceğini söyledi. Acar, Maltepe ve Kartal yüksek ihtimalle AK Parti’ye geçecek ama Sarıyer’in AK Parti’ye geçmesi kesin gibi görünüyor. Şuan itibariyle yapılan araştırmalarda Sarıyer AK Parti’de diyebiliriz” dedi.
 
İstanbul Topbaş’tan memnun
Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar, AK Parti belediyeciliği diye bir kavramın oluştuğunu ifade ederek Büyükşehirlerde partilerin ve aday gösterilmesi muhtemel isimlerin değerlendirmesini yaptı. Faruk Acar İstanbul'da halkın yüzde 53.6'sının Kadir Topbaş'tan memnun olduğunu söyledi.
 
CHP’liler Sarıgül’ü istiyor
İstanbul adayıyla ilgili de CHP'lilerin Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediği ismin Mustafa Sarıgül olduğunu ifade eden Acar, "Sarıgül'ün oyu yüzde 40'lar civarında. Gürsel Tekin'in adaylığıyla ilgili yapılan araştırmalarda yüzde 1 gibi bir beklenti olduğunu gördük. Bunu çok açık söylüyorum. Şu anda CHP tabanı yüzde 40 gibi bir kesim Mustafa Sarıgül'ü bekliyor" dedi.

Bu haber toplam 3261 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum