Anayasa Mahkemesi İmar Barışı'nı iptal etti

Anayasa Mahkemesi İmar Barışı'nı iptal etti
Anayasa Mahkemesi'nden Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi hakkında karar...

Anayasa Mahkemesi, İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme hakkında Boğaziçi Kanunu ve Çevrenin Korunması Hakkı'na aykırı olduğu kararını verdi.

Anayasa Mahkemesi'nden Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi hakkında karar İstanbul’da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Gözler, bu bölgelerde imar barışından faydalanan yapıların durumuna çevrildi. 2018'de meclise sunulan yasa teklifiyle, İstanbul'da Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ilçelerinin Boğaziçi ön görünümünde kalan bazı mahalleleri imar barışı kapsamına dahil edilmişti. Yasa sonrası, 3 ilçedeki 40 mahallede, kaçak ve imara aykırı yapılar, düzenleme uyarınca yapı kayıt belgesi almıştı. 

MERAK KONUSU OLDU

AYM kararları geriye yürümüyor. Dolayısıyla, yasadan yararlanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak konusu...

DÜZENLEME NERELERİ İLGİLENDİRİYORDU?

Düzenleme Sarıyer'de Rumeli Kavağı, Yeni Mahalle, Merkez, Kocataş, Maden, Büyükdere, Çayırbaşı, İstinye, Kireçburnu, Tarabya Üstü, Rumeli Feneri, Rumelihisarı İle Baltalimanı ve Yeniköy'ün bazı bölümlerini, Beykoz'da Anadolu Kavağı, Anadolu Feneri, Yalıköy, Merkez, Gümüşsuyu, İncirköy, Çubuklu, Çiğdem, Paşabahçe, Anadolu Hisarı, Göksu Ve Göztepe'yi,, Üsküdar'da ise Kuzguncuk, Beylerbeyi, Küplüce, Kirazlıtepe, Çengelköy, Kuleli İle Kandilli'nin bir kısmını kapsıyordu.

Bu haber toplam 24378 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT