Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

 

Este Aura Estetik Merkezi’nden Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, ameliyatsız burun estetiği konusunda şu bilgileri verdi:

“Cerrahi olmayan rinoplasti (burun estetiği) görece yeni bir işlemdir, doktor muayenehanesinde enjekte edilebilir dolgu maddelerinden yararlanarak burun düzeltme işlemidir. Çözünebilir ve geri dönüşebilir çok ince hyaluronik asit dolgu maddesi enjeksiyonu bir kişinin burnunun görünüşünde son derece iyi bir düzeltme yapabilir.  

Cerrahi olmayan rinoplasti ile en yaygın yapılan işlem burundaki çıkıntının düzeltilmesi işlemidir. Titizlikle yapılan dolgu enjeksiyonu çıkıntının etrafındaki bölgeleri dolgunlaştırarak düz bir burun ilüzyonu yaratır. Küçük girintileri düzleştirmek burun kemerine düz bir görünüm vermek, düşük burun ucunu kaldırmak gibi işlemler de dolgu maddesi ile yapılmaktadır. Dolgu maddesi enjeksiyonu ile yapılacak küçük bir dokunuşla yüz simetrisi düzeltilerek genel görünümde daha çekici bir duruş yakalanabilmektedir.

Cerrahi olmayan rinoplastinin yararları:

  • İyileşmek için zamana gerek yoktur
  • Morarma ve şişme en az seviyededir.
  • İşlem bir saatten daha kısa sürede tamamlanır.
  • Anında sonuç alınır.
  • Değişiklik geri alınabilir
  • Elde edilen sonuç yaklaşık 12 ay boyunca sürer.
  • Dikkate değer bir iyileşme görülür
  • Cerrahi işlemden daha ucuzdur

İnvazif olmayan rinoplasti için anestezi gerekmez, bu da hastanın saatler içinde normal rutinine dönebileceği anlamına gelir. Optimal rahatlık için doktorların çoğu işlemin rahat tolere edilebilmesi amacıyla topikal uyuşturucu kremler kullanır.

İYİ BİR ADAY MISINIZ?

Cerrahi olmayan rinoplasti kesi, dikiş ya da anestezi gerektirmediği için neredeyse herkese uygulanabilir. İdeal hasta burnunun görünümü ya da şeklinde ılımlı bir düzeltme istiyor olmalıdır.

Cerrahi olmayan rinoplasti herkese uygun olmayabilir. Daha ileri bir düzeltme isteyen hastalar için cerrahi olmayan rinoplasti, istenen sonucu elde edebilmek bakımından yeterli gelmeyecektir. Dışarıdan düzeltmelerde tedavi işe yaramakla birlikte cerrahi olmayan rinoplasti, tıkanmış septum ya da burun fonksiyonları gibi içerideki kusurları düzeltmek için kullanılamaz. Buna ek olarak invazif olmayan rinoplasti yılda bir ya da iki kere tekrarlanmalıdır, zamanla maliyet cerrahi işlemin maliyetini aşabilir.

SERTİFİKALI VE DENEYİMLİ CERRAHLARI TERCİH EDİN

Rahatsız etmeyen burun düzeltme sizin durumunuzda uygun mudur? Bunu anlamak için deneyimli bir plastik cerrahla birebir görüşmek uygun olacaktır. Güvenebileceğiniz sertifikalı ve deneyimli  bir plastik cerrah ile dış görünüşünüzü ve sağlığınızı güvende tutabileceğinizi unutmayın.”

 

Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık