Altın sikkeler satılmadan Sarıyer'de ele geçirildi!

Altın sikkeler satılmadan Sarıyer'de ele geçirildi!
Zekeriyaköy’de 121 adet altın ve gümüş sikkeyi satmaya çalışan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı. 

Zekeriyaköy’de M.Ö 6.ve 7. Yüzyıl Roma, Bizans ve Yunan dönemlerine ait 121 adet altın ve gümüş sikkeyi satmaya çalışan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor. Son bir hafta içerisinde ikinci kez kaçak tarihi eser operasyonu yapan jandarma ekipleri bu kez kaçak kazı sonucu elde edilen altın, gümüş sikke ve objelerden oluşan toplam  (121) adet tarihi eseri piyasaya sürülmek üzereyken Zekeriyaköy'de ele geçirildi.

Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı

İstanbul İl Jandarma ekipleri Sarıyer Zekeriyaköy’de M.D, M.Ö ve Suriye uyruklu S.A isimli şahısların kaçak kazı sonucu elde ettikleri M.Ö 6.ve 7. Yüzyıl Roma, Bizans ve Yunan dönemlerine ait altın ve gümüş sikkeleri 500 Bin TL'ye piyasaya sürmek için müşteri aradıkları bilgisini aldı. İhbar üzerine takibe alınan şüpheli şahıslar, Zekeriyaköy Uskumru Mahallesi'nde kıskıvrak yakalandı.

Şüpheliler tutuklandı

Çağlayan Nöbetçi Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan M.D, M.Ö ve S.A isimli şüpheli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 9501 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT